GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Fokhagymás szaftos csirkemell

Szerző:
Szabó Anna
A szomorkás, hűvösebb napok után végre visszatért az igazi nyári meleg, sok-sok napsütéssel. Kinek is lenne kedve ilyen szép időben az egész hétvégét a konyhában tölteni? Véleményünk szerint senkinek, ezért most egy kb. 30 perc alatt elkészíthető ebédet hoztunk.

 

Hozzávalók

- 1 db csirkemell
- 4-5 gerezd fokhagyma
- só
- kakukkfű
- rozmaring
- őrölt fehér bors
- 0.5 dl fehérbor
- 2 ek olívaolaj


Elkészítés

A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, és sózzuk be. A friss fűszernövényeket, és a megtisztított fokhagymát vágjuk apróra. (Ha szárított fűszereket használunk, akkor azt sütéskor morzsoljuk rá a csirkemellre.)

Egy wokban (vagy serpenyőben) hevítsük fel az olajat, keverjük hozzá az apróra vágott fokhagymát, néhány pillanat múlva az előzőleg besózott csirkemell darabokat, és süssük fehéredésig. (Közben többször fordítsuk át a húsdarabokat.) Amikor a hús már kifehéredett, szórjuk meg ízlés szerint a fűszernövényekkel, az őrölt borssal, és keverjük össze. Ezután öntsük fel a borral, és kb. 10 percig pároljuk, hogy a szaft besűrűsödjön. Közben készítsünk ízlés szerint köretet a húshoz.

Tálaláskor tegyük a csirkemell darabokat tányérra, és locsoljuk meg a szafttal. Köretként kínálhatunk mellé rizst, sült krumplit, vagy ízlés szerint salátát.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL