GASZTRO

Lusta rétes

Szerző:
Szabó Anna
Ezt az egyszerű, ám annál finomabb süteményt bármilyen idénygyümölccsel megpakolhatjuk, sőt, télen akár befőttel, ananásszal is elkészíthetjük. Egy kiadós leves mellé kitűnő második fogás lehet. Nem igényel különösebben nagy odafigyelést, gyorsan össze lehet állítani és már mehet is a sütőbe. A végeredmény pedig egy nagyon finom, szaftos, gyümölcsös sütemény.

 

Hozzávalók 20 x 30-as méretű tepsihez

- 15 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 1/4 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- késhegynyi szódabikarbóna
- csipet só
- 2,5 dk margarin

Elkészítés

A hozzávalókat a margarin kivételével egy tálban alaposan összekeverjük - egy száraz, lisztes keveréket kapunk. A tepsit margarinnal alaposan kikenjük, és beleszórjuk a lisztes keverék felét.
Töltelék

- 15 dkg túró
- 3 dl tej
- 2 egész tojás
- fahéj
- vaníliás cukor
- 2,5 dkg margarin
- cseresznye (v. ízlés szerinti gyümölcs)

A tepsiben lévő lisztes keverék tetejére rámorzsoljuk a túrót, megszórjuk a cseresznyével és fahéjjal, vaníliás cukorral meghintjük. Ezután rászórjuk a maradék száraz lisztes keveréket úgy, hogy mindenhova jusson belőle.

A tojásokat kicsit felverjük, hozzáadjuk a tejet, és óvatosan a lisztes keverék tetejére öntjük. Végül a 2,5 dk margarint apró darabokban a tetejére vagdossuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon addig sütjük, míg a teteje szépen megpirul. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt a tetejét megszórjuk porcukorral, és ízlés szerint felszeleteljük.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL