GASZTRO

Tárkonyos zöldségleves húsgombóccal

Szerző:
Szabó Anna
Nincs is annál jobb, mint friss, zsenge zöldségekből levest főzni. Ez a leves a húsgombócnak köszönhetően igazán finom és laktató, így második fogásra már szinte nincs is szükség. 

 

Hozzávalók

- 1 db karalábé
- 30 dkg zöldborsó
- 2 db sárgarépa
- 1 db paradicsom
- 1 kisebb paprika
- 1 kisebb vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 dkg darált hús (sertés comb)
- 2-3 ek rizs
- 1 tk liszt
- 1,5 dl tejföl
- 1 dl főzőtejszín
- só
- őrölt bors
- tárkony
- 1 tk pirospaprika
- 2 ek olívaolaj
- 1,5 l víz

Elkészítés

A karalábét vágjuk kisebb kockákra, a vöröshagymát aprítsuk fel, a sárgarépát pedig vékonyan karikázzuk fel. A darált húst ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, adjuk hozzá a pirospaprikát és a rizst, dolgozzuk alaposan össze, majd vizes kézzel formázzunk belőle diónyi gombócokat.

A hagymát kezdjük el az olajon üvegesre párolni, adjuk hozzá a feldarabolt zöldségeket, és a kifejtett borsót. Néhány percig pároljuk, közben ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és tárkonnyal, majd öntsük fel vízzel, tegyünk bele paprikát, paradicsomot, és forraljuk fel. Amikor felforrt, tegyük bele a húsgombócokat, és forraljuk fel újra, majd vegyük kisebbre a lángot és addig főzzük, míg a gombócok megfőnek.

A lisztet keverjük simára a tejföllel, és adjuk hozzá a tejszínt is. Amikor a leves készre főtt, csurgassuk hozzá a leveshez, óvatosan keverjük össze, majd forraljuk fel, és hagyjuk még pár percig főni.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL