2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. augusztus 17. - Jácint
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Válassz parfümöt a hajadhoz!

Ha eddig csak az évszaknak és pillanatnyi hangulatodnak megfelelően választottál illatot, akkor éppen itt az ideje, hogy felülbíráld ezt a szokásodat. Következő cikkünkből azt is megtudhatod, miért!


Az illat mindig fontos szerepet játszott a hölgyek életében. A kínai nők már több ezer évvel ezelőtt mósusszal kenték testüket fürdés után, az abesszin asszonyok pedig a cibetmacska váladékával illatosították combjukat, karjukat. Ők már akkor tudták: nemcsak az emberi test termel izgató és érzéki szagokat, hanem például a hód és az ámbráscet is.

Érdekes, hogy Franciaországban, a parfümipar hazájában a XIX. század végéig leírhatatlan büdös uralkodott. Párizs úgy bűzlött, mint egy szemetesvödör, és lakói sem árasztottak jobb szagot. A XX. század elejétől minden megváltozott. Az emberek adni kezdtek a testi tisztaságra, a nők pedig felfedezték a parfüm izgató erejét. A kellemes illat előfeltétele lett a társadalmi életnek. A büdös embert kerülték a többiek. És ez így maradt egészen napjainkig. Így született a parfüm kultusza.

Parfümöt a haj színéhez kell választani

A hajban és a bőrön ugyanis pigmentek találhatók, amelyek fény és levegő, verejték hatására elváltoznak. A folyamat minden embernél más és más. Ezért egyes parfümök csak bizonyos bőrtípuson illatoznak kellemesen.
A szőkék könnyű, légies, friss illatokat használjanak. Barnákhoz, feketékhez az édeskés, buja, fülledt parfümök illenek. Vörösek a fanyar, száraz illatokat válasszák.

A parfüm kiválasztásánál alapszabály: az illat csak a meleg bőrön bontakozik ki, és percek múlva érezhető teljesen. Ezért ne siess vásárláskor; nyugodtan tűnődj el az üvegcse fölött és az eladó mellett. A parfüm a vérrel ellátott helyeken párolog jól. Vagyis a csuklón, a nyaki ütőér közelében és a térdhajlatban. Különösen rafinált hely: a csípő alatti rész.

 

Illatos tippek

Csepegtess a fürdővízbe is parfümöt. Ugyancsak jó módszer, ha parfümmel befújod a törülközőt, és azzal dörzsölöd szárazra a testedet. Ha azt akarod, hogy a fehérneműd is illatozzon, tegyél közéjük a szekrénybe parfümös vattacsomót.

 


És még néhány jó tanács


- Az illatokra érzékenyek csak a tarkójukra tegyenek a szagosítóból, távol az orrtól.
- Közvetlenül a ruhára ne permetezz illatszert! A benne lévő olajfoltot hagyhat.
- Ha megteheted, válassz az évszakok jellegéhez illő más-más illatot.
- Parfümös üvegeidet tartsd hűvös helyen.
- Vigyázz, bizsura, ékszerre ne kerüljön, elszíneződhet.
A ruhára is gondolj
A zárt pulóver, nadrág lefojtja, a mély kivágás erősíti, a gyapjú, a lenvászon „felszívja" az illatot. A műszálas ruhák nem levegőznek, és a parfümöt hamar „legyőzheti" a test kellemetlen szaga. A kölni illatot minden másfajta illat zavarja. A szappan, a hajlakk, a dezodor is „szagos" termék. Bánj ezekkel óvatosan!

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Teszteld le magad! - Íme 12 jele annak, hogy boszorkány vagy!

Teszteld le magad! - Íme 12 jele annak, hogy boszorkány vagy!

Most letesztelheted magadat! Vajon boszorkány vagy? Ha ennek a 12 jelnek a nagyja igaz rád, akkor mindenképpen. Legalábbis az 1692-es törvények szerint, amit a salemi boszorkánypereknél alkalmaztak és a Malleus Maleficarum, a Boszorkány kézikönyv alapján, ami oly nagy segítsége volt a boszorkányvadászoknak.

Tovább »
Gondoltam egy számra... kitalálod melyik az? - Játékos feladvány!

Gondoltam egy számra... kitalálod melyik az? - Játékos feladvány!

Meg tudod oldani ezt a zseniknek való rejtvényt? Bár tudod, nincs megoldhatatlan feladat, legfeljebb olyan, amit nem akarunk megoldani, mert nincs hozzá kedvünk vagy elég kitartásunk! Neked jutott mindkettőből? Nagyon jó! Nincs más dolgod, mint követni a cikkben szereplő utasításokat ahhoz, hogy eljuss a számhoz, amire gondoltam…

Tovább »
Mely napszakban születtél? - Tudd meg, mit árul el a személyiségedről!

Mely napszakban születtél? - Tudd meg, mit árul el a személyiségedről!

Egy erdélyi pszichológuscsoport szerint az, hogy reggel, délben, este, esetleg éjszaka jöttél a világra, erősen formálja a személyiségedet. Ez a teszt tehát 4 alaptípust sorakoztat fel, attól függően, hogy a napnak mely szakaszára esett a születés időpontja. Te melyikbe tartozol? Teszteld magad, és fedd fel a személyiségedet!

Tovább »

Kalkulátor

Parfümök, illatok aromaterápiával

Engedd be a természetet otthonodba, és készíts néhány illatos parfümöt az aromaterápia segítségével. Válaszd ki, mely illathoz vonzódsz a legjobban, és máris láss neki!

Még több kalkulátor »

Szakértők

Némerthné Győry Mária

Pszi sebész

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Némerthné Győry Mária

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Ferenc Antal Attila Preky69 Gyula 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép