GASZTRO

Ízesített túróval töltött zsemle

Szerző:
Szabó Anna
Túróval töltött zsemlét bizonyára már mindenki evett. Elkészíthető egy kiadós leves mellé második fogásként, de desszertként is megállja a helyét - főleg, ha előző napról megmaradt néhány kissé szikkadt zsemle. Az egész művelet nem tart tovább fél óránál, és máris tálalhatjuk az illatozó, ropogósra sült desszertet.

 

Hozzávalók


- 4 db zsemle (kissé szikkadt)
- 25 dkg túró
- porcukor (ízlés szerint)
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 10 dkg mazsola
- reszelt citromhéj
- 2 dl tej

Elkészítés


A zsemlék tetejét éles késsel vágjuk le, és csipkedjük ki a belsejét. A kicsipkedett tésztát keverjük össze a túróval, a vaníliás cukorral, ízlés szerint porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a mazsolával, és a két tojás sárgájával. A tojások fehérjét verjük kemény habbá egy evőkanál kristálycukorral. A tejet langyosítsuk meg, és néhány pillanatra mártsuk bele a zsemléket, de vigyázzunk, nehogy elázzon a tészta.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük rá a tejbe mártott zsemléket, majd töltsük meg mindegyiket az ízesített túróval, és helyezzük vissza a levágott zsemle szeletet. Végül halmozzuk rá a keményre felvert tojásfehérje habot.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten addig süssük, míg a zsemlék ropogóssá válnak, és a tetején a habkorona szép aranybarna lesz. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd langyosan kínáljuk!

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL