Hozzávalók
- fejenként fél zsenge tök
- fejenként 1 tönköly zsemle
- nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- 3-4 gerezd fokhagyma (lehet több is, ha szeretjük)
- sajt.
Salátához
- 1 kis fej káposzta
- 2 zsenge sárgarépa
- só,
- 1-2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál almaecet
- víz
- fél teáskanál őrölt kömény.
Elkészítés
A tököket meghámozzuk, a belsejüket egy tálba kanalazzuk. Ehhez zsemlét és fűszereket adunk, és jól összegyúrjuk. A petrezselymet 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a töltelékhez, majd az egészhez annyi langyos vizet öntünk, amennyit felvesz. A kész tölteléket beletöltjük a tökökbe, majd egyenként belefektetjük őket a tepsibe. Teszünk alá egy kis vizet, és előmelegített sütőben 200 fokon fóliával lefedve elősütjük (megpároljuk). Levesszük a fóliát, megszórjuk sajttal, majd magasabb hőfokon addig pirítjuk, amíg a sajt teljesen rá nem olvad.
A salátához elkészítjük a mézes almaecetes levet, belereszeljük a zöldségeket, és egy időre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat!
Forrás és képek: Nagyné egészség blogja
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK