SZÓRAKOZÁS

Sarka Kata jótékonykodásra neveli gyermekeit

Szerző:
Szabó Anna
Sarka Katáék kiürítették a padlást is gyerekjátékok után kutatva, Hajas Laciék pedig az apa-fiú kiruccanások emlékeinek intettek búcsút. A sztárcsaládok személyes adományokkal segítettek a rászorulókon a Máltai Szeretetszolgálat és a Jófogás közös adománygyűjtő akciójában.

 

Sarka Kata és Hajdú Péter gyermekei egy teljes délelőttön keresztül válogatták azokat a játékokat, amelyeket aztán nehezebb sorsú gyerekeknek ajándékoztak. Noémi lemondott a „csajos” biciklijéről és még sok más holmiról, egyedül a kék elefántot nem volt szíve elereszteni, azt még szorongatná egy kicsit esténként. Kárpótlásként Noncsi rögtön felajánlott egy másik plüssállatot, bátyja, Dávid pedig azt a mozdonyát dobta a gyűjtőládába, ami sokáig volt a kedvence.

Hajas László és nagyfia, Dávid sem érkeztek üres kézzel a Gyerek szigetre. Apa és fia amolyan pasis programként jöttek el a helyszínre. „Apuval gyakran nekiindulunk, csak mi ketten. A Forma-1-re például rendszeresen együtt megyünk. Onnan származik ez a távirányítású versenyautó is, iszonyat jókat lehet vele driftelni, reggel a nappaliban ki is próbáltam. Remélem valaki úgy élvezi majd vele a játékot, ahogyan én tettem” – mondta Dávid, a mesterfodrász fia, akit leginkább a vízilabda, a motorok és édesapja hivatása érdekel. A kamasz 8 éves kora óta motorozik, nemrégiben a KRESZ-vizsgát is letette. „Ezt a mackót is motoron vittük haza annak idején. Egy gyereknapon választhattam az ajándékok között, én a legnagyobbat, a plüssmedvét kértem! Apával motorral indultunk haza, a mackót közénk tettük a nyeregre. Mindenki a hasát fogta a nevetéstől, aki látott bennünket. Mostanáig lehajtott fejjel ült a szobámban a sarokban, ideje más gazdához kerülnie” - mondta az ifjú Hajas.

Sarka Katáék a fél házat felforgatták, hogy összegyűjtsék a gyerekek játékait

Hagytuk, hogy a gyerekek válogassák ki, mi az, amit odaadnak a társaiknak. Szinte minden a kosárba került” – mesélte a hatalmas pakkot cipelő Sarka Kata. „Noncsi és Dávid szerencsére nem irigyek, nem ragaszkodnak görcsösen a tárgyaikhoz, ez számukra is tanulságos program volt. Anyaként pedig azt mondom, hogy ha gyerekeken lehet segíteni, kötelességünk, hogy megtegyük” – tette hozzá a kétszeres anyuka.

A sztárok és gyermekeik a Jófogás Játszótéren helyezték el adományaikat – ez a Gyerek szigeten kapott otthont, ami a Hajógyári szigeten található. A gyerekruhákat és játékokat a Máltai Szeretetszolgálat osztja szét a rászorulók között, és a következő két hétvégén még bárki elviheti a saját kinőtt/megunt tárgyait, hogy azok új kezekbe jutva örömöt okozzanak. A Gyerek sziget hétvégenként 10 és 18 óra között várják a látogatókat.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL