Hozzávalók
- 1 cs leveles tészta
- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
- 1-2 cs camembert
- 6 szelet bacon szalonna
- só
- őrölt színes bors
- szezámmag
Elkészítés
A spárgának tördeljük le a fás részét, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.
Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát.
Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány vékonyan felszeletelt sajtot, majd tegyük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mindegyikre tegyünk egy-egy szelet bacon szalonnát, végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztákat. Tegyük előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Egészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK