Hozzávalók
- 1 cs zöld spárga
- 6 db tojás
- 5 dkg sajt
- só
- színes bors
- petrezselyemzöld
- snidling
- kakukkfű
- olívaolaj
Elkészítés
A spárgát sós vízben főzzük roppanósra, majd hideg vízzel öblítsük le. 1 tojást üssünk fel egy tányérba, ízesítsük sóval, őrölt színes borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, és kakukkfűvel, majd egy villával verjük fel jó habosra.
Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, és hevítsük fel. A tűzről levéve öntsük bele a felvert fűszeres tojást, majd tegyük vissza, és addig süssük, míg az alsó fele szép aranybarna lesz. Ekkor óvatosan tegyük át egy tányérra, helyezzünk a közepére néhány szál roppanósra főtt spárgát, tekerjük fel, majd egy olívaolajjal meglocsolt sütőformába helyezzük egymás mellé a tekercseket. Minden tojással ugyanígy járjunk el.
A sütőformában lévő tekercseket szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd tegyük be a forró sütőbe, és süssük néhány percig, hogy a sajt ráolvadjon a tojásra. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szedjük tányérokra, és tálaljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK