GASZTRO

Spárga zöldfűszeres tojáspalacsintában

Szerző:
Szabó Anna
Igazán könnyű, ám nagyon finom ebédet, vagy éppen vacsorát készíthetünk egy csomag spárgából, néhány tojásból, és ízlés szerinti zöldfűszerekből. Mivel minden egyes tojást külön kell megsütni, lehet, hogy kissé macerásnak tűnik ez a recept, de ez nem így van. A tojások egyszerűen és gyorsan megsülnek, és már csomagolhatjuk is be a spárgát, majd sajttal megszórva irány a sütő.

 

Hozzávalók

- 1 cs zöld spárga
- 6 db tojás
- 5 dkg sajt
- só
- színes bors
- petrezselyemzöld
- snidling
- kakukkfű
- olívaolaj

Elkészítés


A spárgát sós vízben főzzük roppanósra, majd hideg vízzel öblítsük le. 1 tojást üssünk fel egy tányérba, ízesítsük sóval, őrölt színes borssal, apróra vágott petrezselyemzölddel, snidlinggel, és kakukkfűvel, majd egy villával verjük fel jó habosra.

Egy teflon serpenyőt spicceljünk meg olívaolajjal, és hevítsük fel. A tűzről levéve öntsük bele a felvert fűszeres tojást, majd tegyük vissza, és addig süssük, míg az alsó fele szép aranybarna lesz. Ekkor óvatosan tegyük át egy tányérra, helyezzünk a közepére néhány szál roppanósra főtt spárgát, tekerjük fel, majd egy olívaolajjal meglocsolt sütőformába helyezzük egymás mellé a tekercseket. Minden tojással ugyanígy járjunk el.

A sütőformában lévő tekercseket szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd tegyük be a forró sütőbe, és süssük néhány percig, hogy a sajt ráolvadjon a tojásra. A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd szedjük tányérokra, és tálaljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL