Hozzávalók a sárgabarackos csatnihoz
- 20 dkg sárgabarack
- 2 ek barna cukor
- 1 db vöröshagyma
- 1 tk chili pasta (v. 1 db chili paprika)
- 1 ek gyömbérszirup (v. 2 cm-es gyömbér)
- 1 ek balzsamecet
- 1 tk worchester szósz
- csipet só
- 1-2 tk curry
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A sárgabarackot magozzuk ki, a vöröshagymát vágjuk fel apróra, ha friss gyömbért használunk, akkor reszeljük le. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, szórjuk meg egy csipet sóval, és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesedik, adjuk hozzá a barna cukrot, és pároljuk addig, amíg a cukor kicsit megkaramellizálódik, és a hagyma teljesen üveges nem lesz.
Ezután adjuk hozzá a kimagozott sárgabarackot, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kisebbre, és kevergetve főzzük 20-25 percig, hogy kellően besűrűsödjön, és pépes legyen. Főzés közben többször kóstoljuk meg, és ha szükséges ízesítsünk utána. (Ezt a csatnit a felhasználás előtt több nappal is elkészíthetjük, majd a hűtőszekrényben tároljuk felhasználásig.)
Hozzávalók a csirkeszárnyak sütéséhez
- 16 db csirkeszárny
- sárgabarack csatni (ez előzőleg leírt mennyiség)
- 1,5 dl fehérbor
- só
A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk be, és hagyjuk egy kicsit állni. Ezután mindegyiket alaposan forgassuk bele a sárgabarack csatniba. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, helyezzük egymásmellé a bepácolt csirkeszárnyakat és hagyjuk kb. egy órátállni, hogy az ízek jól átjárják. Ezután öntsük alá a bort, majd fedjük le a tepsit alufóliával.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten pároljuk 35-40 perc alatt puhára. Vegyük le a fóliát, tegyük vissza a sütőbe, vegyük magasabbra a hőfokot, és süssük a szárnyak mindkét oldalát szép pirosra, ragacsosra.
Tálaláskor ízlés szerinti köretet kínáljunk hozzá - a krumplipüré remekül illik az édes-fűszeres-pikáns csirkeszárnyakhoz.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK