GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Kólás ragacsos sültoldalas krumplipürével és mentás cukkini salátával

Szerző:
Szabó Anna
Hétvége lévén most egy olyan sültoldalast hoztunk, melyet megsüthetünk grillen, de ennek hiányában a sütőben is elkészíthetjük. Lehet, első olvasatra kicsit furcsának tűnik, hogy kólában van előfőzve a hús, de ez senkit ne riasszon el.  Isteni finom, puhára, omlósra fő az oldalas, és a kólától kap még egy külön ízt, melyet a pácoláshoz használt szósz csakis fokozni tud.

 

Hozzávalók

- 1,5 kg oldalas
- 7 dl Coca cola
- víz

Ragacsos szósz hozzávalói

- 4 ek ketchup
- 4 ek barna cukor
- 2 ek szójaszósz
- 2 ek worchester szósz
- 1 ek chilliszósz
- 1 tk Piros Arany

Elkészítés

Az oldalast daraboljuk fel, sózzuk be, és helyezzük egy tepsibe egymás mellé, majd öntsük fel a kólával, és annyi vízzel, hogy ellepje. Végül a tepsi tetejét fedjük le fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 2-3 óra alatt pároljuk puhára a húst, de vigyázzunk, nehogy túlfőjön, és szétessen.

Amikor a hús puhára főtt, vegyük ki a léből, és alaposan csepegtessük le. A visszamaradt levet öntsük ki, már nem lesz rá szükség.

A ragacsos szósz hozzávalóit tegyük egy serpenyőbe, és állandó kevergetés mellett forraljuk fel. Vegyük kisebbre a hőfokot, és kevergetve főzzük még néhány percig. Ezután a lecsepegtetett oldalast tegyük vissza a tepsibe, öntsük rá a szószt, alaposan forgassuk össze, hogy mindenhol befedje a húsdarabokat, majd szórjuk meg ízlés szerint szezámaggal. Hagyjuk legalább egy órát állni, hogy sütés előtt az ízek jól átjárják a húst.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 30 perc alatt készre. (Sütés közben legalább egyszer fordítsuk át a húst, hogy mindkét oldala szépen megsüljön.)

Tálaláskor ízlés szerinti köretet és salátát kínálhatunk hozzá, de krumplipürével és mentás cukkinisalátával a legfinomabb.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL