SZÉPSÉG

Csillogó szemek

Szerző:
Szabó Anna
Duzzadtak a szemeid? Sötét karikák vannak a szemed alatt, ami miatt fáradtnak tűnik a tekinteted? Tippjeink segítenek karban tartani a szem körüli érzékeny bőrt, és elérheted, hogy gyönyörűen csillogó szemeid legyenek.
Mi okozza a szem duzzadását?

A szem átmeneti duzzadtságának több oka is lehet: kevés alvás, allergia, asztma, szénanátha, vagy pedig érzékenység a füstre, a légszennyezésre vagy a sminkre. A duzzadtságot az is kiválthatja, ha nem megfelelő a vérkeringés a szem környékén. A táskás szemek kialakulásának egyes esetekben genetikai okai is lehetnek.



Hogyan segíthetsz rajta?

Csökkentheted vagy megszüntetheted a szem duzzadtságát, ha mindig eleget alszol (de nem túl sokat), sokat tartózkodsz friss levegőn, és néha mozogsz egy kicsit. A duzzadtságot olyan szemkörnyékre való krémekkel is lehet csökkenteni, amelyek nyugtató és frissítő összetevőket tartalmaznak.


Mi okozza a szem alatti karikákat?

A szem alatti karikák kiváltó oka genetikai is lehet. Az ázsiai származású nők nagy része küzd ezzel a problémával, az európai származásúaknak, pedig kékes árnyalatú karikákkal kell felvenniük a harcot. A szem alatti sötét karikák átmeneti jellegűek is lehetnek – ilyenkor a fáradtság vagy a vashiány váltja ki őket.


Hogyan segíthetsz rajta?

A legjobb védekezés a karikák ellen a krémes állagú korrektor, azonban vannak olyan, szem környéki bőrre kifejlesztett krémek és gélek, amelyek segíthetnek csökkenteni a sötét karikákat. Olyan krémet vagy gélt keress, amely antioxidánsokat – például A-, C- és E-vitamint – tartalmaz.



Tippek

- Ne használj gazdag arckrémet a szem körüli bőrön. Inkább szemkrémet vagy szemgélt használj, különösen akkor, ha érzékenyek a szemeid.
- A szemkrémet a szemgödör szélére kend, ne pedig a szemed közvetlen közelébe.
- A szemkrémet a gyűrűsujjaddal vidd fel a bőrre, és az ujjaid végével finoman ütögesd a bőrbe. Közben vigyázz arra, hogy a bőröd ne feszüljön.


Extra tipp

Ha arra ébredsz, hogy duzzadtak a szemeid, csomagolj textilzsebkendőbe egy jégkockát, és finoman dörzsöld be vele a szem körüli bőrt. Ha éppen kifogytál a jégkockákból, akkor tegyél egy teáskanalat a fagyasztóba, majd csomagold konyharuhába vagy zsebkendőbe, és nyomd a duzzadt bőrre.


Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL