REJTÉLY-MISZTIKA

Kísértetjárás a Dolphin Hotelban

Szerző:
Szabó Anna
Nem csak egy, legalább hatféle - különböző korokból való - túlvilági jelenséggel akad dolga az halandónak, aki megszáll a középkori Dolphin Hotelben. A különös hotel Angliában, a Hampshire-beli Southampton High Streeten található, és története egészen a XIII. századig nyúlik vissza.

 

A hotel eredetileg egy gazdag kereskedő számára épült, később azonban kocsma és vendégfogadó lett belőle. Jelenleg 4 csillagos szállodaként üzemel, az előtérben a régebbi tulajdonosok nevei vannak kifüggesztve, egészen 1432-ig visszamenőleg. Ám mind a mai napig furcsa események történnek falai között.

A Dolphin Hotel napjainkban

Tom és a Tanonc története

A Dolphin Hotel legrégebbi része alatt középkori pincék vannak, melyeket a kora XIII. század folyamán építettek. Állítólag rendszeresen lopakodik itt két szellem. Az első egy idősebb férfi, a neve Tom, aki ruházatából ítélve valaha talán pincemester lehetett, és az általa rakosgatott boroshordók azóta érintetlenül állnak. Tom mellett minden beszámolóban megjelenik egy fiatal fickó is, akinek nem tudjuk a nevét, de minden bizonnyal egy leszerződött tanuló lehetett, aki inasként szolgált a pincemester mellett. Lehetséges, hogy mindketten a Fekete Halál áldozatai lettek, mely akkoriban a népesség 50 százalékát elpusztította a középkori Angliában.

Beau története

A kissé kövér úriembert, akit 1750 óta rendszeresen György-korabeli öltözetben látnak az ott dolgozók, és a szállóvendégek, Beaunak hívták. Beau állítólag majdnem minden nap mozdulatlanul áll, és kifelé bámul az első emeleti nappali hatalmas ablakain, és az egyik szobában, ahol valamikor a híres Jane Austen regényírónő ünnepelte a 18. születésnapját. A beszámolók szerint Beau eljött a partyra, ahol elkapott egy ismeretlen betegséget, és meg is halt. Az ő fantomja gyakran látható az utcáról, ahogy bámul kifelé az ablakon, hatalmas szomorúsággal és a betegség tompa fényével a szemében. Minden bizonnyal évszázadok óta várja, hogy megérkezzen végre a kedvese.

Molly története

Mollyt évek óta látták már a szálloda falai között, ám az egyik legfigyelemreméltóbb jelenést egy amerikai katona látta az 1990-es évek közepén, aki rémülten figyelte, amint a nő felsőteste átsuhan a szobáján, az új épületszárnyban). Molly egykor szobalány volt, és mint a legtöbb szolgáló, ő is a hotelban lakott. Szerelmes lett, de az a szerelem öngyilkosságba kergette a kocsma egy régi blokkjában. Hogy miért csak a felsőteste látszik, annak is van magyarázata: 1890-ben a hotel régi épületét – ahol öngyilkos lett - lebontották, és új hálószobát építettek a helyére, sokkal magasabb plafonokkal, mint amilyen a régi mennyezet volt.

A Szürke Hölgy története

Az első emeleten suhan végig a hálószoba folyosóján az a hölgy, aki minden alkalommal viktoriánus öltözéket visel, tetőtől talpig szürke ruhában van. Állítólag ő a legsűrűbben megjelenő szellem, akit a vendégek és az alkalmazottak látnak. 2004 júniusában látták legutóbb, és Kerry James, a hotel marketing igazgatója szerint masnik voltak a hajában. Miért éppen a Dolphin Hotelban kísért? Talán azért, mert ez volt az utolsó tartózkodási helye Angliában, mielőtt csatlakozott volna az óceáni utazáshoz, az Újvilágba, vagy még azon is túl?

Az Ismeretlen Kopogó szellem története

Ezt a szellemet soha nem látják, de cselekedetei által igencsak híressé vált. Inkább csínytevő, mint rémisztő, gyakorlatilag nem is tartozik a hotelhez. Mégis úgy tűnik, hogy roppant szórakoztatónak találja, hogy időnként meglátogatja a vendégeket, csapkodja az ajtókat, vagy kinyitja a bezárt szekrényeket a hálószobákban, míg azok alszanak.

Vajon a Dolphin Hotelben történő jelenések tényleg valóságosak? Csapdába esett lelkek, akik ki akarnak menekülni a szálloda falai közül, vagy inkább az épület anyagába lenyomatot képező energiamaradványok lehetnek?

 

Szólj hozzá Te is!

OLVASS TOVÁBB!

SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL