GASZTRO

Cseresznyés túrós kocka

Szerző:
Szabó Anna
Ez egy nagyon finom, krémes cseresznyés sütemény. Ha elkészíted, biztos lehetsz benne, hogy a siker garantált!

 

Tészta hozzávalói 20 x 30 cm-es tepsihez

- 3 db tojás
- 3 ek liszt
- 1 ek kakaó
- 4 ek porcukor
- 0,5 dl olaj
- 1/2 cs sütőpor

Elkészítés


A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, közben belecsorgatjuk az olajat. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és a kakaót, majd simára keverjük. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd fakanállal apránként óvatosan a kakaós masszához keverjük.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Túrós krém

- 25 dkg túró
- 2 dl Hulala(v. tejszín)
- 12,5 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor

Tetejére:

- sült cseresznye
- tortazselé
- narancslé

A margarint simára keverjük a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a túrót is. A Hulalát (vagy habtejszínt) kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan a túrós-krémhez keverjük.
Ezután a teljesen kihűlt tészta tetejére kanalazzuk a krémet, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, majd betesszük a hűtőszekrénybe kb. 30 percre, hogy a krém egy kicsit megdermedjen.

A cseresznyét kimagozzuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megszórjuk 1-2 ek barna cukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd behelyezzük a sütőbe, és közepes hőmérsékleten 10-15 percig sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük, majd kirakjuk vele a túrós krém tetejét.

Egy csomag tortazselét a tasakon lévő leírás szerint felfőzünk, a cseresznye tetejére kanalazzuk, végül betesszük a süteményt a hűtőszekrénybe, hogy a zselé teljesen megdermedjen.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL