GASZTRO

Zöldborsós,bacon szalonnás csirkecomb bulgurral

Szerző:
Szabó Anna
Hétvégi ajánlatunk egy finom, szaftos csirkecomb, melyhez köretként tökéletesen passzol a bulgur. A recept nagyon egyszerű, és mivel hétvégén mindenki pihenni szeretne inkább, ezért kiemelnénk, hogy az étel rendkívül gyorsan el is készül.

 

Hozzávalók

- 2 db csirkecomb
- 15 dkg bacon
- 3-4 db újhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 25 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- kakukkfű
- majoranna
- 2 db zöldségleveskocka
- 2,5 dl víz

Elkészítés

A combokat vágjuk ketté, a bacont kockázzuk fel, az újhagymát és a fokhagymát vékonyra szeleteljük fel. Egy serpenyőben süssük szép pirosra a bacon szalonnát, majd szedjük ki a kisült zsírból. Helyezzük bele a zsiradékba a combdarabokat is, és néhány perc alatt mindkét oldalát süssük fehéredésig, majd szintén vegyük ki a zsiradékból.

Tegyük a serpenyőbe a felszeletelt újhagymát, és pároljuk 1-2 percig, majd adjuk hozzá a fokhagymát is.

Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött combokat, és a kisütött bacont, majd óvatosan rázogassuk össze a hagymával. Öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a leveskockát, és ízlés szerint fűszerezzük. Forraljuk fel, majd alacsony hőfokon főzzük félpuhára a combokat. Ekkor adjuk hozzá a zöldborsót, és főzzük puhára.

A tejfölt keverjük simára néhány kanál szafttal, csorgassuk bele a serpenyőbe, óvatosan rázogassuk össze, majd főzzük még pár percig, hogy a szaft egy kicsit besűrűsödjön.

Közben enyhén sós vízben főzzük ki a bulgurt, szűrjük, és öblítsük le. Egy serpenyőben hevítsünk 1-2 ek olajat, adjuk hozzá az alaposan lecsöpögtetett bulgurt, ízlés szerint sózzuk, majd keverjük össze.

Tálaláskor szedjük a bulgurt egy tányérra, helyezzük rá a combot, és ízlés szerint kanalazzunk rá a zöldborsós bacon szalonnás szaftból. Köretként kínálhatunk még rizst, vagy kifőtt tésztát, de egy szelet friss kenyérrel is tálalhatjuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL