DIVAT

Sarah kontra Carrie

Szerző:
Szabó Anna
Sarah Jessica Parkert nem kell bemutatni senkinek. A divatdiktátor mesterfogásait sokan szeretnék elsajátítani. Carrie Bradshaw figurája szinte eggyé olvadt Sarah személyiségével, bár ő azt állítja, a való életben egyáltalán nem olyan divatőrült, mint Carrie... valóban?

Életút:


Sarah egy nyolctagú család gyermekeként született Ohio államban. Már gyermekként táncolt, énekelt. Édesanyjával New Jerseybe költözött, majd12 évesen már a Broadway-en kapott szerepeket. Néhány Musical és színházi fellépés után 1982-ben került a képernyőre a CBS televízió Square Pegs című sitcomjában. Ezt követően Hollywoodba költözött és a nyolcvanas évek végén, az L.A. Storyban vált ismertté, Steve Martin partnereként.

A kilencvenes években egyre több nagysikerű filmben mutathatta meg tehetségét. A Szex és New York sikerével Sarah-t nem csak az Arany Glóbusz díjjal tüntették ki, hanem az egyik legjobban öltözött színésznőnek járó elismeréssel is.


Less el te is néhány jól bevált szoknyát!

Sarah kitűnő alakját remekül kiemelik a nőies vonalvezetésű ruhadarabok. Gyakran látni szoknyában, kiváltképp estélyeken!

A szoknyák többnyire valamivel térd alá érő hosszúságúak ezzel még elegánsabbá varázsolva megjelenését. A derékra kötött övek és pántok, karcsúsított fazonok kihangsúlyozzák karcsú derekát és hosszítják lábait.


Merész színek

A kék szemhez és szőkésbarna hajhoz remekül passzol a kék, a zöld és a lila merészebb árnyalatai. Az izgalmas színpárosítások, (lila pirossal) a komplementer színek (kék-narancs) feldobják a ruhát és odavonzzák a tekinteteket.


Az estélyek gyöngyszeme

Sarah minden alkalommal előrukkol valami különlegességgel. Tüll- és csipkeszoknya, habos menyasszonyi ruha-szerű estélyi, vagy éppen egy tündérekre emlékeztető pörgős szoknya, pánt nélküli felsőrésszel.


Kreatív ötletek

Különleges formákból, mintákból és kiegészítőkből sincs hiány Carrie és Sarah divattárában. Pöttyös-kockás, virágos, szinte teljesen mindegy, milyen a minta díszíti ruháit. Gyönyörű brosstűk, kitűzhető virágok, különféle nyakláncok, óriási gyűrűk egészítik ki a különleges ruhatárat.



Nincsenek unalmas hétköznapok!

Végy egy zsabós blúzt, vagy egy laza pólót, kapj rá egy szexisen karcsúsított színes zakót, húzz hozzá farmert, és már indulhatsz is!



Ha elég szűk szabású a nadrágod, tűrd be egy térdig érő magas sarkú csizmába! Ehhez szinte bármilyen laza szabású pulóvert felvehetsz, hiszen a csizma önmagában is nagyon elegáns! Ne feledd, a kabát is nagyon sokat számít! Ha sikerül kiválasztanod a hozzád legjobban illő darabot, az már fél siker!


Netán tárgyalásra készülsz?

A zakó örökzöld darab, minden alkalomra kiváló. Legyen fekete, vagy beige, de kizárólag magas sarokkal viselhető!


Munka után romantika?

Nap végén kapj fel a kosztümhöz egy gyöngynyakláncot és virágmintás topot, ezzel már készen is állsz egy romantikus találkozókra!


Ne fázzon a fejed!

A Szex és New Yorkban rengeteg megoldást láthattunk fejfedés céljára:

Cowboy kalapot, svájci sapkát, fejkendőt, és további számtalan izgalmas formájú kalapot. Kísérletezz te is, melyik áll a legjobban!


És ha már kalapok, ne feledkezzünk meg a frizurákról sem! Sarah frizurái elég változatosak és rengeteg ötletet meríthetünk belőlük. A legjellemzőbb irányvonal, a laza, fürtös stílus, illetve a feltűzött kontyok és a félhosszú variációk.

Legyen barna, vagy szőke, hullámos, vagy egyenes, középen elválasztott, vagy oldalra fésült, laza, vagy jól fésült!



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL