FOGYÓKÚRA

1 hetes zöld diéta az egészséges fogyásért

Szerző:
Szabó Anna
Ha még a nyaralás előtt gyorsan szeretnél leadni néhány kilót, akkor próbáld ki az egyhetes zöld diétát! Hét nap alatt akár 3-4 kilót is fogyhatsz.

 

Ehhez a kúrához nagy önfegyelemre van szükséges, ugyanis ez a diéta drasztikus kalória megvonással jár, de rövid idő alatt szép eredményeket lehet elérni vele.


A diéta leírása


Az egyhetes zöld diéta alatt szinte kizárólag zöldségeket lehet fogyasztani különféle változatban elkészítve, nyersen, levesnek elkészítve, párolva, sütve, vagy grillezve. Minden nap egy kilogramm zöldséget lehet elfogyasztani a megadott étrend alapján, néha vacsorára megengedett egy kevés gyümölcs, hogy ne legyen annyira monoton az étrend. A zöldségek alacsony energiatartalmúak, viszont tele vannak vitaminokkal, ezért alkalmasak a súlycsökkentő étrend megvalósítására úgy, hogy közben nem szenved semmiben hiányt a szervezetünk. A fogyás alapja a kalóriamegvonás, szervezetünk mégis felfrissülhet, feltöltődhet a kúra során, hiszen a zöldségek fogyasztása révén javul az emésztés, beindul a zsírégetés és a méregtelenítési folyamatok, illetve a szervezet feltöltődik vitaminokkal.


Feltételek


Naponta 3 liter folyadékot igyunk meg!
A minta étrenden ne változtassunk!


Minta étrend

1. nap


Egész nap csak folyadékot fogyaszthatunk, de meg kell innunk legalább 3 liter zöldséglét, vagy friss zöldséglevet. Az első nap megadja a kezdő lökést a fogyókúrához. A szervezetben beindulnak a méregtelenítési folyamatok és a zsírégetés.


2. nap


A nap folyamán együnk meg 1 kilogramm zöldséget nyersen, levesnek elkészítve, párolva, sütve, vagy grillezve. Bármilyen fajtát választhatunk, és használhatunk hozzá különféle fűszereket, esetleg egy kis olívaolajat.


3. nap


Az előző naphoz hasonlóan együnk meg 1 kilogramm zöldséget, és a nap folyamán elfogyaszthatunk hozzá két szelet barnakenyeret is.


4. nap


Ezen a napon is 1 kilogramm zöldséget fogyasszunk el tetszés szerint elkészítve, és mellé fél kilogramm gyümölcsöt.


5. nap


Reggelire együnk egy pohár joghurtot vagy kefirt, és napközben egyenlő adagokra elosztva fogyasszuk el az 1 kilogramm zöldséget.


6. nap


Reggelire együnk meg egy pohár joghurtot, vagy kefirt, napközben együnk minél több zöldséget grillezve, párolva, vagy főzve. Vacsorára ehetünk gyümölcsöt.


7. nap


A reggeli megint egy pohár joghurt vagy kefir. Nagyon jót tesz az emésztésnek. Napközben bármennyi zöldséget ehetünk, amennyi csak jól esik két szelet barna kenyérrel. Vacsorára választhatunk gyümölcsöket maximum fél kilogramm mennyiségben.

 

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL