2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 20. - Illés
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

A 7 legdurvább bacigyűjtő hely - Megdöbbentő tények!

Mindened tiszta, ugye? Tévedés. A fertőzések 80%-át emberi kapcsolatok közvetítik. Összegyűjtöttük a 7 leggyakoribb mindennapos fertőzésveszélyt, sőt, azt is megtudhatod, hogyan védekezhetsz ellene!

 

1. Szivacs

A konyha „esszenciális” baktériumgyűjtő helye a makrobiotikusok szerint. A szivacs, és a hozzá hasonló tisztító segédeszközökön érzik jól magukat a bacik, itt aztán elszaporodnak. Igazán kiváló táptalajt szolgáltatsz nekik, ha nem használsz fertőtlenítő tisztítószert. Amerikai mikrobiológusok megfigyelték, hogy az agglegények otthonában sokkal inkább jellemző az E.coli baktérium megtelepedése, és arra a következtetésre jutottak, hogy éppen ők azok akik a legkevesebb figyelmet szentelik a konyha fertőtlenítésének és a mosogatószivacsok cserélésének.

 

Tipp a megelőzéshez:
A tisztító kendőket, szivacsokat, konyharuhákat… rendszeresen mosd ki 90 ºC-on. Ez el fog pusztítani minden oda nem való, fertőző anyagot. A szivacsokat 2-3 mosogatás után dobd el, de ha nem is eszel otthon gyakran akkor is cseréld le legalább havonta.

 

2. Női pénztárcák

Mikor tisztítottad ki utoljára a pénztatyódat? Ugye, hogy vagy régen, vagy semmikor. Erre nem szoktunk gondolni, pedig ez is az egyik legnagyobb bacigyűjtő az életünkben. Egyrészt, mert mi nők hajlamosak vagyunk állandóan túlzsúfolni, másrészt mert a pénz iszonyú mocskos dolog – a szó valódi értelmében is. Gondolj csak bele: hányan érinthették, mielőtt hozzád került. Több ezer baktérium is megtelepedhet rajtuk, de a leggyakoribbak ezek közül is az E.coli és a szalmonella.

 

Tipp a megelőzéshez:
Soha ne dobd le a pénztárcádat a földre – különösen a fürdőben ne tedd –, vagy olyan helyen ahol sokan megfordul. A nyilvános helyek bővelkednek mikróbákban, ezért ha lehet a táskádban tartsd, amit akassz fel egy biztonságos helyre.

 

3. Pasi pénztárcák

Hogy miért kell külön kiemelni a férfiak levéltárcáit? Talán csak azért, a fent taglalt pénz tisztátalanságán felül még az erősebbik nem szokása is nagy szerepet játszik a bacik életében. A férfiaknál ugyanis majdhogynem egy jólműködő inkubátorként fukcionál a pénztárca: gondolj csak bele, állandóan zsebben tartva egy meleg és párás helyen, milyen táptalajt szolgáltathat.

 

Tipp a megelőzéshez:
Ha már a szokás hatalmát legyőzni nehéz, legalább próbálj meg változtatni rajta. Például rendszerezd a pénzedet, külön tartsd az eltérő címletű bankókat és az aprót. Ezzel kicsit szellősebb lesz a helyük.

 

4. Sminktáska

Buli közben te is rendszeresen frissíted a sminkedet? Néha kiugrassz újrarúzsozni a szád, bepúderezni az orrodat? Nos, ilyenkor a szádon a kezeden lévő bacik egyből beindulnak.

 

Tipp a megelőzéshez:
Néha tisztogasd meg a sminkcuccaidat és a –táskát. Eleve próbálj meg neszesszerből olyat választani, amit csak úgy bedobhatsz a mosógépbe. A kozmetikai termékek esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet: ezeket rendszeresen át kell törölni fertőtlenítő szeres vízzel, majd papírtörlővel szárazra törölni. (Az antibakteriális törlőkendők nem jók erre a célra.) És ha már ezt megteszed, egyúttal mosd ki a sminkecseteket, aplikátoraidat is.

Ezen kívül még egy fontos dolgot be kell tartanod, és akkor a szépségápolás terén nem érhet nagy baj: figyeld a kozmetikumaid lejárati idejét. Tudtad például, hogy a szempillaspirálodtól 3-6 hónaponként érdemes megszabadulnod, ha el akarod kerülni a fertőzésveszélyt?

 

5. Távirányító

Mindenkinek van az otthonában, de kevesen gondolnak rá, hogy le is tisztítsák. Pedig hány kézen cserélődik, amiket nem biztos, hogy előtte megmostak.

 

Tipp a megelőzéshez:
Mivel elektromos készülékről van szó, teljesen érhető, ha nem szeretnéd vizezett fertőtlenítő tisztítószerrel lemosni. Ez esetben pedig kiváló megoldás az antibakteriális kendők használata. Persze, az sem árt, ha rászoktatod magad és a veled élőket, hogy mindig mossanak kezet miután hazaérkeztek és lehuppanak a tévé elé a kanapéra.

 

 

6. Párnák és matrac

Miközben alszol, bár nem csinálsz épp semmit, ugyanúgy megizzadsz, és a kiválasztódott méreganyagok a bőrödről mind-mind a párnádba és a matracodba ivódik. Egy matrac súlya például tíz év alatt – a legújabb kutatások szerint – a poratkák, a különböző rovarok, a baktériumok és a ki nem szellőzött tisztítószerek hatására megduplázódik, ahhoz képest, amit eredetileg nyomott. Ugyanezen kutatás szerint öt év használat után egy párna súlyának 10%-a poratka. Elgondolkodtató adatok.

Tipp a megelőzéshez:
A matracodra és a párnádra tegyél áthatolhatatlan huzatot. Ezek allergén-mentessé teszik az ágyneműdet, miközben szabályozzák, hogy a szellőzését. Szintén célravezető, ha hetente forró vízben kimosod a lepedőidet.

 

7. Telefon

Ha már te is tapasztaltad, hogy arcodnak azon az oldalán, ahol a telefont tartani szoktad rendszeresen kipattogsz, akkor bizony neked is jól át kellene tisztítanod a készülékedet. Csak gondolj bele, hány helyen kerül kapcsolatba különböző bacikkal: egyrészt ott van a táskád, másrészt te sem mosod meg mindig a kezed telefonálás előtt…

 

Tipp a megelőzéshez:
Ha lehetséges, ne add ki a kezedből a telefonod. Valamint minden este törölgesd át antibakteriális törlőkendővel.

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Az 7 legnépszerűbb katonai összeesküvés-elmélet

Soha nem is szálltak le a Holdon az amerikaiak? A Bermuda-háromszög valójában egy titkos víz alatti katonai bázis? Az Antarktiszon meg egy még titkosabb ufó vagy náci kolónia él? Azt hihetnéd, hogy ezek mind légből kapott agymenések, de a különböző összeesküvés-elméletek hívei igen szép, majdhogynem meggyőző „bizonyítékokkal” álltak elő… vajon tényleg csak a képzeletük szüleménye vagy erősen súrolják az igazság határát?

Tovább »
Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Látod a számokat a képeken? - Látástréningező színes vizuális teszt

Engedd meg, hogy ma is gondoskodjunk az egészségedről és a jó kedvedről azáltal, hogy lehetőséget adunk arra, hogy elvégezz egy szórakoztató, de ugyanakkor rendkívül hasznos vizuális tesztet! Igazán könnyű dolgod lesz, csak meg kell figyelned a színes képeket és megmondani milyen számokat látsz rajtuk! Ezáltal te magad is hozzájárulsz a napi sikerélményedhez és a látásod egészségének fenntartásához!

Tovább »
Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Válassz egy csillogó szemet és tudd meg a legfőbb igazságot önmagadról! - Vajon milyen az igazi éned

Gondoltál már arra, hogy miért is esik egy-egy adott dologra a választásod? Nos, az, amiért egy adott dolog vonz, és amiért vágysz valamire, az mind a tudatalatti miatt van. A tudatalatti felelős ugyanis a választásaidért. Vizsgáld meg az alábbi képeket és válaszd ki azt a szemet, amely leginkább vonz. Miután ezzel megvagy, máris olvashatod a választott szemhez tartozó személyiségelemzést.

Tovább »

Kalkulátor

A színek ereje

Milyen színek vesznek körül? Milyen színű ételeket fogyasztasz? Ha egy szín túlságosan jelen van életedben, az nagy jelentőséggel bír. Mint ahogy az is, ha az egyik hiányzik belőle. Válaszd ki, melyik az, és tudd meg, mire van szükséged és mit üzen neked.

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép