LELKIPATIKA

8 út, mely a boldogsághoz vezet

Szerző:
Szabó Anna
Némely pszichológus azt vallja, hogy a boldogság érzet épp úgy fejleszthető, mint bármely más képességünk. Egy kis edzéssel, állítják, jó eredményeket érhet el még a legpesszimistább ember is

1. Az élet napos oldalán

Minden nap végén, lefekvés előtt vess számot az aznapi pozitív eseményekről. Söpörd ki az agyadból a negatív élményeket, csak arra fókuszálj, ami kedves volt számodra. Gondold végig, mi okozott örömöt, a legegyszerűbb dolgoktól kezdve. Pozitív energiákkal feltöltekezve feküdj le. 



2. Napi egy jó cselekedet

A kutatók szerint az önzetlen jócselekedetek által szintén örömöt él át a lélek. Szoktasd rá magad, hogy odafigyelsz másokra. Hidd el, meg fog térülni. Kezd apróságokkal, mint például átadod a helyedet a buszon egy idősebb embernek, vagy magad elé engedsz valakit a dugóban. Legyél spontán! Örömet okozni másoknak, mindig van alkalom. 


3. Az élet egy csoda

Néha emlékeztesd magad arra, hogy milyen különleges bolygón élünk, hogy az élet egy megismételhetetlen csoda. Használd ki a lehetőséget, hogy itt lehetsz. Menj ki a természetbe, és töltődj fel a természetből áradó energiákkal. 



4. Vedd észre a szeretetet

Belegondoltál valaha abba, hogy kinek mit köszönhetsz az eddigi életed során? A szüleidnek az életedet, a barátoknak a sok nevetést, a szerelmeidnek a törődést és így tovább. Ha képes vagy értékelni a másoktól jövő jó szándékot, azzal jelentős pozitív változást érhetsz el érzelmileg. 


5. A megbocsátás ereje

Szedd össze a sérelmeidet, és írj egy megbocsátó levelet mindazoknak, akik megbántottak, vagy fájdalmat okoztak neked. Hidd el, nem feltétlenül szándékosan tették. Ha megszabadulsz a negatív gondolatoktól, lelki békére lelsz, ami az egyik alapfeltétele a boldogságnak.



6. Emberi kapcsolatok

Ápolj minden építő jellegű kapcsolatot, mert ez az egyik legfontosabb tényezője a boldogságnak. Ha van kire gondolnod, ha szeretetben élsz, akkor minden probléma eltörpül. Szánj időt a barátaidra, és figyelj oda családtagjaidra. Egyszóval, tartsd életben az emberi kapcsolataidat.


7. Ép testben ép lélek

A jó közérzet is szükséges a boldogsághoz, ami elegendő alvással és rendszeres testmozgással tartható fenn. A túl sok éjszakai élet kiégetté tesz, a mozgásszegény életmód megbetegít. Próbálj heti rendszerességgel sportolni, a hangulatodra is nagyon jó hatással lesz.



8. Engedd ki a gőzt

Stresszoldó technikákra mindenkinek szüksége van, mert a nehéz időket senki nem kerülheti el. Ez lehet egy jó masszázs, szauna, esetleg egy jóga óra, de bármi jó lehet, a lényeg, hogy közben teljesen kikapcsold a hétköznapi gondokat.

Szeretnél elsőként értesülni a legújabb írásainkról, angyal- és csillagüzenetekről, számmisztikai elemzésekről, ezoterikus írásokról, önismereti tesztekről, jóslatokról, misztikus előrejelzésekről? Iratkozz fel a hírlevélre itt >>

 

 



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL