FOGYÓKÚRA

5 napos levesdiéta - 2 kg mínusz

Szerző:
Szabó Anna
Az ízletes és fogyókúrás levesek telítenek, energiát és életerőt adnak, és mindezek mellett könnyen és gyorsan elkészíthetők.

 

Az ötnapos levesdiéta alatt akár két kilótól is megszabadulhatsz, úgy hogy szinte észre sem veszed. A diéta alatt napi 1000 kalóriát fogyaszthatsz. Mindennap kezdj egy kiadós reggelivel, az alábbi három változat közül eggyel, valamint gyümölcsteával. Fontos, hogy napközben is igyál legalább 2-3 liter ásványvizet! A leveseket ebédre és vacsorára eheted!


Tippek reggelihez


Pirítós uborkával
1 szelet (4 dkg) sötét rozskenyeret piríts meg, majd kend meg 1 dkg vajjal. Simíts rá 10 dkg sovány tehéntúrót, és borítsd be a szendvicset kígyóuborka-karikákkal. Szórd meg snidlinggel. 
203 kcal 

Gyümölcsös müzli 
10 dkg natúr joghurtba keverj 2 evőkanál zabpelyhet. Citromlével és folyékony édesítőszerrel ízesítheted. Keverj bele 1 meghámozott, gerezdjeire szedett narancsot, vagy 2 darab aszalt sárgabarackot. 
202 kcal 

Toast sonkával
Piríts meg 1 szelet korpás toastkenyeret. Kend meg 1 dkg vajjal, fektess rá 1 szelet pulykasonkát, és egyél hozzá egy paradicsomot, vagy paprikát.
200 kcal


Az 5 fogyókúrás leves


A leseket ebédre és vacsorára fogyaszd. Minden nap egyféle levest válassz, és oszd el kétfelé!

Hétfő


Brokkoli-sárgarépa-leves 
(2 adag) 
Valóságos ásványianyag-bomba: a brokkoli nagyon gazdag C-vitaminban, ezen kívül - a sárgarépával együtt - sok bétakarotint és nyomelemet tartalmaz. 

6 dkg rizst párolj meg sós vízben. Szeletelj föl 30 dkg megtisztított sárgarépát, párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), majd adj hozzá 45 dkg brokkolit. Fedő alatt főzd meg, ízlés szerint reszelt szerecsendióval is fűszerezheted. Végül tedd bele a rizst.


Kedd


Savanyúkáposzta-leves 
(2 adag) 
A savanyúkáposzta igazi életenergia-forrás. Olyan értékes mikroelemeket tartalmaz, mint a tejsavbaktériumok, enzimek, vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. Egyik leggazdagabb C-vitamin-forrásunk! A savanyúkáposzta szabályozza az immunrendszer működését, méregtelenít. A káros baktériumokat és vírusokat valósággal kiűzi az emésztőrendszerből! 

Tisztíts meg és darabolj fel 25 dkg burgonyát és 30 dkg piros húsú kaliforniai paprikát. Párold meg 1 evőkanál olajon, hintsd meg pirospaprikával, majd adj hozzá 30 dkg kicsavart savanyúkáposztát. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), főzd puhára. Paprika- vagy paradicsompürével ízesítheted. A tányérodban esetleg 1 teáskanál tejföllel gazdagíthatod.


Szerda


Paradicsomos bableves 
(2 adag) 
A hüvelyesek, így a bab, a borsó és a lencse telítenek, rostanyaguk megdagad a gyomorban, ezért hosszú időre elűzik az éhségérzetet. A száraz hüvelyesek sok fehérjét tartalmaznak, ezért értékes táplálékok. 

1 fej hagymát és 2 gerezd fokhagymát párolj meg 1 teáskanál olajon. Adj hozzá 1 kis felszeletelt cukkinit. 2 perc párolás után adj hozzá 1 kis doboz (40 dkg), hideg vízzel leöblített konzerv fehérbabot és 1 kis doboz (40 dkg) hámozott paradicsomot a levével együtt. Öntsd fel 2 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Friss bazsalkikomlevéllel díszítve tálald. 

Csütörtök


Borsóleves 
(2 adag) 
Ezzel a levessel valósággal olvadnak a zsírpárnák, hiszen a csípős ételek beindítják a zsírégetést. Ezért fűszerezz minél gyakrabban csípős paprikával, cseresznyepaprika krémmel, Tabasco-mártással, friss tormával, gyömbérrel! 

2 teáskanál olajon párolj meg 4 szál, zöldjével együtt felkarikázott újhagymát. Adj hozzá 2 közepes, kockára vágott burgonyát. Pirítsd meg kissé, majd hintsd meg 1 teáskanál curry fűszerkeverékkel. Adj hozzá 8 dkg sárgaborsót, és öntsd fel 6 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet). Főzd puhára (kb. 20 perc). Sóval, borssal, gyömbérrel ízesítheted.


Péntek


Ázsiai zöldséges tésztaleves 
(2 adag) 
A tészta és a zöldség ideális kombináció minden fogyókúrázó számára, hiszen a bennük található komplex szénhidrátok nem engedik leesni a vércukorszintet. Így elkerülhető a diétázót próbára tévő farkaséhség. 
2 szál sárgarépát, 2 zöldpaprikát és 1 nagy fej hagymát vágj csíkokra és párold meg 2 teáskanál olajon. Öntsd fel 5 dl zöldségerőlevessel (kockából is készülhet), és főzd 8 percig. Cayenne-borssal ízesítheted. 1 zacskó vietnami vagy kínai zacskós levesből vedd ki a tésztát, és tedd a levesbe. Főzd további 2 percig. Tálald 1 evőkanál szezámmaggal megszórva.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL