FOGYÓKÚRA

Tarts tejnapot és fogyj!

Szerző:
Szabó Anna
A tej felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat és a zsírégetést, ezért hatékonyan beilleszthető bármilyen fogyókúrás étrendbe.

 

A tejjel és a tejfogyasztással kapcsolatban sokféle elmélet látott már napvilágot: vannak ellenzői és támogatói is bőven. Nem mindenki gondolja úgy, hogy egészséges, vagy hogy egyáltalán szüksége van egy felnőttnek rá, pedig régen még betegségek gyógyításra is alkalmazták a tejdiétát, akkor viszont a betegeknek pasztörizálatlan és homogenizálatlan tejet adtak, mely kizárólag legelőn tartott, csak fűvel táplálkozó tehenektől származott.


A tápláló tej


A kutatások fehérje-komponensek egész sorát tárták fel a tejben, amelyek többek között jó közérzetet biztosító, fájdalom-csökkentő, mikrobaellenes, vérrögképződés-gátló, vérnyomáscsökkentő, érelmeszesedés-gátló, antioxidáns, immunrendszer-erősítő és rákellenes hatással rendelkeznek. A tejzsír, jó emészthetősége, könnyű felszívódó képessége miatt, a szervezetet kevésbé terheli, ezért a gyomor-, béltraktus-, máj-, vesebetegségek, epebántalmak és zsíremésztési zavarok esetén a diétában a tejzsír minden egyéb zsiradéknál értékesebb. A tejben továbbá sok az A-, B-, D-, és E-vitamin, melyekre nagy szüksége van a szervezetnek. Noha nem ajánlatos túl gyakran ilyen kúranapot tartani – mert megterheli a szervezetet,- egyszer-egyszer (legfeljebb kéthetente) érdemes kipróbálni még azoknak is, akik csak a súlyukat akarják megtartani. de az biztos, hogy tápláló és felgyorsítja az anyagcsere folyamatokat, ezért egy tejnappal akár egy kilót is le lehet adni.


A diéta lényege


Naponta háromszor fogyasszunk tejet az alábbi receptek szerint. A napi étkezést ezen kívül csak kevés friss gyümölccsel egészítsük ki.

Minta étrend

Reggeli
6 dl zsírszegény tejet keverjünk össze 1 narancs kifacsart levével, fél összetört mangóval és 25 dkg ananásszal. Kevés vaníliával és juharsziruppal ízesíthetjük.

Tízórai
Kevés friss gyümölcs

Ebéd
4 dl zsírszegény tejet keverjünk össze fél reszelt uborkával és 1 evőkanál vágott petrezselyemmel vagy kaporral, 2-3 evőkanál citromlével, sóval és cayenne borssal ízesítsük.

Uzsonna
Kevés friss gyümölcs

Vacsora
6 dl zsírszegény tejet keverjünk össze 1 narancs kifacsart levével, fél összetört mangóval és 25 dkg ananásszal. Kevés vaníliával és juharsziruppal ízesíthetjük.
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL