LELKIPATIKA

Mondd ki többször: OM

Szerző:
Szabó Anna
Az OM a legismertebb mantra, melynek használatával mély relaxációs állapotot, majd manifesztációt érhetsz el. Azok, akik az életben már valaha kipróbálták a mantrát, tudják, mire számíthatnak.

 

Az ókori nagy tanítók magukénak tudhatták az erőt, hogy képesek legyenek hallgatni ezekre a hangokra. Felismerték, hogy ezek a speciális dallamok az agy különböző részeit energetizálják, ezáltal felébresztik a bennük rejlő nem mindennapi erőket. Ezeket a dallamokat mantrákká formálták, és így használták mindennapjaikban, céljaik manifesztálásához.


Kiktől eredeteztethető?


A mantra szanszkrit szó, ami több jelentéssel bír: a lélek eszköze, isteni beszéd, az emberi spirituális pszichológia nyelve, és így tovább. A legősibb himnuszok és mantrák időszámításunk előtt 1500-ra tehetők, bár többen Kr. e. 4000-re datálják születésüket – erről tesz tanúbizonyságot a Rig Véda, indiai himnuszgyűjtemény a Krisztus előtti második évezredből.


Hogyan működik?


A mantrák erőteljes hanghullámokat generálnak, amik támogatják a gyógyulást, a kreativitást és a spirituális növekedést. Ez az emberfeletti dallam a manifesztáció oka - félelmetes erő ez. Az energia egyik megnyilvánulási módja – a felépülés elősegítője. A mantrák rendkívül egyszerűek, és nem csak abban segítenek, hogy erőteljesebben átérezzük a jólétet, vagy energikusabbak legyünk; a betegségek legyőzésében is megoldást jelentenek, emellett pedig pszichikus gyógyulást is eredményezhetnek. Mióta világ a világ, tanítók ezrei osztják meg a szentírás, és más iratok által ismert mantrákat, engedélyezve az isteni erő használatát. A nagy zenészek és guruk, például úgy gondolják, ezek a dallamok Isten erejét képezik – Náda Brahma elmélete szerint Isten hangja visszhangzik az Univerzumon keresztül a mantrák által.


Mantra a szellemi jólétért


Alkalmazd a mantrákat, és figyeld meg, hogy amint belejössz a gyakorlatba, majd beilleszted életedbe, vagy napirendedbe, képes leszel arra, hogy kitisztítsd a lelkedet, így átélheted a való világ szépségét. Rövid időn belül képes leszel egyesülni a dallammal, ezáltal kitörölheted a nem kívánatos mentális zűrzavart az elmédből. A folyamat eredményeképpen képes leszel megvalósítani az életedben a valódi relaxációt, és belsőséges kapcsolatot tudsz kialakítani a belső éneddel és Istennel. Mi több, ha az „OM” egyszerű szótagot mondogatod egymás után, akkor eljuthatsz egy olyan tudatállapotba, ahol képes leszel ezen a szinten – természetesen másképp, nyitott szemmel – gondolkodni.


Imádkozás vagy mantra?


A mantra meditáció egyik formája az imádkozás, ezt is nyugodtan használhatod. Amint a himnusz dallamára fókuszálsz, máris érezheted, ahogy Istent megkéred arra, hogy precíz választ adjon neked a felmerülő kérdésekre. A mantra nem tesz különbséget hívő és ateista ember között. Az Univerzum a gondolatokra, és a benned lévő energiákra reagál. A mantra feladata nem más, minthogy elvezessen a belső világodba – attól függetlenül, hogy hiszel Istenben, avagy sem.


Számít az, hogy milyen mantrát használok?


Nem számít, hogy milyen mantrát használsz. Egyetlen egy dolog számít, mégpedig az, hogy mennyire tudsz a mantrára fókuszálni, és eszközként felhasználni ahhoz, hogy elérd a boldogságot az élet minden területén a jelen pillanatban, és az életed elkövetkezendő időszakaiban. Ne gátold az üzenetek eljutását a lelkedhez. Amint jártasságot szerzel a mantra meditációban, az új élmények kezdenek megjelenni életedben – egy fajta misztikus energiával, amik eltisztítják az útból a spirituális szennyeződéseket, energetizálják a csakrákat, és kiégetik a rossz karmát. 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL