Szabó Anna
Hozzávalók
- 20 dkg füstölt tőkehalfilé olajban
- 1 db főzőhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 1 db paszternák (v. petrezselyemgyökér)
- 1/2 zellergumó
- 1 dl fehérbor
- 2 dl tejszín
- 7 dl víz
- só, bors
- 2 db zöldségleves kocka
- 1 db babérlevél
- 1/2 citrom leve
- kakukkfű
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a zöldségeket pucoljuk meg, majd szeleteljük fel kisebb kockákra. A halfilét szedjük ki az olajból, csepegtessük le, és szintén daraboljuk fel. Az olajat, amiben a hal volt, öntsük bele egy edénybe, hevítsük fel, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, majd pároljuk néhány percig. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd kevergetve pirítsuk pár pillanatig, vigyázva nehogy a fokhagyma megégjen. Ekkor tegyük bele a feldarabolt zöldségeket, pirítsuk pár percig, majd öntsük fel a borral, és félig lefedve 5-6 percig pároljuk. Öntsük fel vízzel, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg kakukkfűvel, és adjuk hozzá a leveskockát. Forraljuk fel, majd a hőfokot mérsékelve, főzzük puhára a zöldségeket. (A sózással óvatosan bánjunk, mert a hal eléggé sós.)
Amikor a zöldségek megpuhultak, ízlés szerint ízesítsük citromlével, és adjuk hozzá a feldarabolt füstölt halfilét. Forraljuk fel, óvatosan kevergetve csorgassuk hozzá a tejszínt, főzzük 1-2 percig, majd vegyük le a tűzről, és lefedve hagyjuk tálalás előtt kicsit állni. Tálaláskor ízlés szerint szórjuk meg frissen szedett kakukkfűvel.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK