GASZTRO

Fekete harcsa tejfölös zöldséges szószban

Szerző:
Szabó Anna
A fekete harcsáról annyit kell tudni, hogy a húsa sokkal jelentéktelenebb, íztelenebb, mint az afrikai harcsáé, de fűszerezéssel igen ízletessé tudjuk varázsolni.  Köretként ízlés szerint krumplipürével, rizzsel, vagy tésztával is tálalhatjuk.

 

Hozzávalók

- 50 dkg fekete harcsa

- 1 nagy vöröshagyma

- 3 dl fehérbor

- 3 dl víz

- 3 dl tejföl

- 1 ek liszt

- 1/2 kg mexikói zöldségkeverék

- só

- őrölt bors

- 1/2 mk szerecsendió

- 1 db zöldségleves kocka

- 2 ek olaj

Elkészítés

A harcsát mossuk meg, alaposan csepegtessük le, daraboljuk fel, majd tegyük félre. A vöröshagymát vágjuk apróra, majd a felhevített olajon pároljuk üvegesre. Ezután öntsük fel a borral, és a vízzel, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a leveskockát és a szerecsendiót. Forraljuk fel, és a lángot mérsékelve főzzük puhára. Amikor a hagyma már teljesen megpuhult, szűrjük át egy szűrőn, majd passzírozzuk át kanállal. A hagymás levet tegyük vissza a tűzre, és forraljuk fel.

A tejfölt keverjük simára a liszttel, és egy kevés főzőlével, majd állandó keverés mellett, csorgassuk a forrásban lévő hagymás léhez. Kevergetve, addig főzzük, míg kezd besűrűsödni. Ekkor tegyük bele a feldarabolt harcsát, keverjük alaposan össze, és főzzük kb. 10 percig. (Először elég sűrű lesz a lisztes habarástól, de a hal enged néhány perc után annyi levet, hogy egy szószos állagot kapjunk.)

Közben a mexikói zöldségkeveréket lefedett jénaiban, közepes fokozaton pároljuk a mikróban puhára. Ízlés szerint enyhén sós vízben is puhára főzhetjük. Amikor a harcsa már megfőtt, öntsük bele a szószba az előzőleg lecsepegtetett zöldségkeveréket is, óvatosan forgassuk össze, majd szép lassan rotyogtassuk még 2-3 percig.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL