GASZTRO

Fordított cseresznyés csokoládétorta

Szerző:
Szabó Anna
Ennek a rendkívül ízletes tortának nagyon egyszerű az összeállítása, és gyorsan elkészül. Mi most cseresznyével ajánljuk, de természetesen ízlés szerint bármilyen idénygyümölcsből megsüthető. Kezdő háziasszonyok is bátran kipróbálhatják, ugyanis elronthatatlan és a siker garantált..

 

Hozzávalók

- cseresznye
- 15 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2 ek kakaó
- 1/2 cs sütőpor
- 1/4 tk szódabikarbóna
- 15 dkg margarin
- 2 cs vaníliás cukor
- 2 db tojás
- 1 dl tejszín

Elkészítés

A cseresznyét kimagozzuk, majd egy sütőpapírral bélelt 28 cm-es tortaforma aljába tesszük. A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyesével hozzáadjuk az egész tojásokat, majd belecsorgatjuk a tejszínt. Ezután beleszitáljuk a sütőporral és szódabikarbónával elkevert lisztet és a kakaót, majd jó krémesre keverjük.

A tortaformában lévő cseresznyére kanalazzuk a csokoládés masszát, majd a tetejét egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőbe helyezzük,és közepes lángon 40-45 perc alatt készre sütjük (tűpróbáig).

A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk, majd egy gyors mozdulattal átfordítjuk egy tálcára, és óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt. Tálalás előtt a tetejét szórjuk meg porcukorral.

Vissza a receptekhez>>>

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL