Hozzávalók 2 személy részére
- 6 kisebb szelet hús (sertés, csirke v. pulykamell)
- 2 ek balzsamecet
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek olívaolaj
- 20 dkg bulgur
- 15 dkg zöldborsó
- 1 db lila hagyma (kisebb)
- 1 ek koriander (egész)
- 6 dl víz
- 2 db zöldségleveskocka
- kakukkfű (bőven)
- só
- őrölt fehér bors
- 1 citrom leve
- 2 ek olívaolaj
Elkészítés
A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, és belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra leszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a balzsamecetes, fokhagymás keverékbe. kb. 15-20 percig állni hagyjuk, de közben egyszer azért forgassuk át.
Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, majd ráöntjük a páclevet is. Fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig tartsuk melegen!
A lila hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, alaposan összekeverjük, és egy kicsit megfuttatjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót is (ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, majd belenyomjuk a citrom levét. Végül felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, míg teljesen magába szívja a folyadékot, és megpuhul.
Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK