GASZTRO

Grillezett hússzeletek zöldborsós bulgurral

Szerző:
Szabó Anna
Megint egy olyan receptet hoztunk, melyet röpke egy óra alatt elkészíthetünk, a végeredmény pedig magáért beszél. Ha igazán finomat szeretnél feltálalni a családi asztalra, akkor feltétlenül próbáld ki!

 

Hozzávalók 2 személy részére

- 6 kisebb szelet hús (sertés, csirke v. pulykamell)

- 2 ek balzsamecet

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 ek olívaolaj

- 20 dkg bulgur

- 15 dkg zöldborsó

- 1 db lila hagyma (kisebb)

- 1 ek koriander (egész)

- 6 dl víz

- 2 db zöldségleveskocka

- kakukkfű (bőven)

- só

- őrölt fehér bors

- 1 citrom leve

- 2 ek olívaolaj

Elkészítés

A balzsamecetet egy tányérba kanalazzuk, és belenyomjuk a fokhagymát. A vékonyra leszeletelt húst sózzuk, borsozzuk, majd beleforgatjuk a balzsamecetes, fokhagymás keverékbe. kb. 15-20 percig állni hagyjuk, de közben egyszer azért forgassuk át.

Egy teflon serpenyőben felhevítjük az olajat, belehelyezzük a bepácolt hússzeleteket, majd ráöntjük a páclevet is. Fedővel lefedjük, és alacsony hőfokon addig pároljuk, míg teljesen szaftjára sül. Ekkor levesszük a fedőt, majd pár perc alatt mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Tálalásig tartsuk melegen!

A lila hagymát nagyon apróra vágjuk, majd egy serpenyőben az olívaolajon a korianderrel együtt elkezdjük párolni. 3-4 perc után hozzáadjuk a bulgurt, alaposan összekeverjük, és egy kicsit megfuttatjuk. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a zöldborsót is (ha fagyasztott, nem kell előtte kiengedni, mehet bele fagyosan), ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, beletesszük a kakukkfüvet, majd belenyomjuk a citrom levét. Végül felforraljuk, majd alacsony hőfokon, lefedve addig pároljuk, míg teljesen magába szívja a folyadékot, és megpuhul.

Tálaláskor a puhára főtt zöldborsós bulgurt a grillezett hússzeletekkel kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL