SZÓRAKOZÁS

Rajong a skót whiskyért a királyi pár

Szerző:
Szabó Anna
Rabul ejtette a fajdkakasos whisky ízvilága Vilmost és Katalint! Talán sokan nem is gondolták, de a herceg és felesége előszeretettel kortyolgat Skócia első számú italából. Nemrégiben ráadásul a leglátogatottabb skót szeszfőzde felújított üzemét nyitották meg.

 

A Glenturret Szeszfőzde Skócia legrégebbi és leglátogatottabb whisky lepárló üzeme, amely a The Famous Grouse Experience, a méltán híres, zamatos párlat otthona is egyben.

Itt tett látogatást Vilmos és Katalin, hogy a szeszfőzde felújított üzemét megnyissák. S ha már ott jártak, bele is kóstoltak a fajdkakasos whiskybe.

Igazán különleges élmény volt vendégül látni a hercegi párt. Amikor felmerült a kérdés, hogy ki lenne a legalkalmasabb személy a nemrégiben 250,000 font beruházásból felújított üzem hivatalos megnyitására, nem tudtunk másra gondolni, csak a királyi házaspárra. Mivel ők többek között skót címek birtokosai is, igazán szoros, történelmi kapcsolatban állnak ezzel a vidékkel. Az biztos, hogy nem felejtjük el ezt a napot.” – mesélte a The Famous Grouse Experience vezérigazgatója, Stuart Cassels.

Az eredetileg 1775-ben nyílt szeszfőzde ma évente átlagosan 120 000 látogatót vonz, akik betekintést nyerhetnek az aranyló nedű elkészítésének folyamatába. Ahogy minden ide érkező érdeklődőnek, így a királyi párnak is szakértők mutatták be, hogy készítik el hagyományos módszerekkel a single malt párlatot, majd keverik össze más gabona- és malátawhisky fajtákkal, hogy létrejöjjön az egyedülálló The Famous Grouse, amit több, mint 30 éve Skócia kedvenc whisky-jeként tartanak számon.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL