FÉSZEK

Találd meg személyes erőteredet a Feng Shuival!

Szerző:
Szabó Anna
Személyes erőterünk egyik alappillére a több szinten kialakított harmónia. A harmónia egyik építőköve a biztonságérzet, melynek meglelése ősi és ösztönös vágy bennünk. A születés pillanatától, életünk végéig igényeljük, a nap 24 óráján keresztül, az élet minden területén. Nemes egyszerűséggel szükségünk van rá, kívül-belül.


Talán különös dolog ilyet mondani, de egyedül a fejlődésben,
az átalakulásban és a változásban találhatjuk meg az igazi biztonságot.
(Anne Morrow Lindbergh)

A lelki biztonság a szeretetből, a fizikai környezetben elnyerhető nyugalom vagy nyugtalanság a bennünket körülvevő térből hat ránk. Érdemes megfigyelni az emberiség évszázadok során kialakult szokásait, hogyan laktak, miként utaztak, milyen körülmények között dolgoztak és összehasonlítani a mai életmóddal, a mai szokásokkal.

Rájövünk, mennyi minden megváltozott és arra is, hogy bizonyos dolgok vagy szokások megőrződtek, talán nem véletlenül. Lássunk most egy-egy a tapasztalást, melyek az egyszerű hétköznapokat teszik biztonságosabbá.

Találd meg személyes erőteredet az otthonodban!

Az egyik legfontosabb életterületünk az otthonunk, ezért érthető, hogy ott kell kialakítanunk elsődlegesen a harmóniát. Nézzük, hogyan lehetséges ez:

- Nagyon fontos a feszültségmentes táplálkozás. A legtöbb életenergiát a legkevesebb táplálék bevitel mellett úgy érheted el, ha jól pozícionálod magad. Mikor a hátad mögött fal van és rálátásod van az ablakokra, ajtókra, mindig észlelheted mindezt, ami körülötted történik, és nem pazarolsz feleslegesen energiát. Aki háttal ül az ajtónak, állandó feszültséget, nyugtalanságot él át és tápláléktöbblettel próbálja növelni stabilitását. Ennek bizony súlyfelesleg lehet az eredménye.
- Legyen egy kedvenc helyed a lakáson belül, ahol kényelemben és biztonságban érzed magad. Néha elég egy kuckószerű fotel, hogy zenét hallgathass, vagy egy apró szoba ahova vissza tudsz vonulni, mikor szükségét érzed egy kis elmélkedésnek. A legideálisabb, ha ez a terület a születésed alapján a saját életterületednek megfelelő elem szerinti.

Tanulságként álljon itt egy félszáz évvel ezelőtti szobaberendezés, amin a sok ülő alkalmatosság között látható egy kényelmesnek tűnő fotel, ám nagyon kedvezőtlen pozícióban. A szoba közepére helyezve ez a karosszék alkalmatlan a pihenésre, a feszültségmentes visszavonulásra.

Találd meg személyes erőteredet a munkahelyeden!

A másik legfontosabb életterületünk a munkahely, ezért itt is fontos, hogy kialakítsuk a harmóniát. Nézzük, hogyan valósíthatjuk meg mindezt:

- Egy helyiségbe belépve az ajtótól legtávolabbi sarokban találhatjuk a legkedvezőbb energiákat. Tedd ide az íróasztalodat. Természetesen figyelned kell arra is, hogy ne légy ablak és ajtó között ún. energia huzatban, különben rövid időn belül energiahiányban fogsz szenvedni - többet hibázol, feszültebb, ingerültebb leszel. Itt is fontos, hogy ráláss az ajtóra, az ablakokra és a hátad mögött fal álljon, mert az növeli a biztonságérzetedet.
- Akinek az íróasztala falhoz van tolva, a munkahelyén vagy az otthonában, az ne csodálkozzon, hogy az évek múlásával kihal belőle minden remény a jövőt illetően. Nehéz elképzelni a sikeres jövőt úgy, hogy egy hatalmas fal tornyosodik az utunkba. Enyhíteni lehet a problémán egy falitáblával, melyre a feladatokat, a programokat, a jövőt érintő terveket lehet elhelyezni. Megoldás lehet egy tájkép is mely kitágítja a teret. Kerülni kell azonban az olyan posztereket, melyek magasan tornyosuló hegyeket ábrázolnak, mert azok a falhoz hasonló akadályokat szimbolizálják.

Természetesen minden hely harmóniájának legegyszerűbb titka a rend és a tisztaság.

Várom kérdéseidet a Női Portál szakértői oldalán >>

Sok szeretettel:

Bányász Imréné
okleveles Feng Shui tanácsadó
www.harmonikusvilag-fengshui.hu

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL