GASZTRO

Egyszerű cseresznyés sütemény

Szerző:
Szabó Anna
A nyári gyümölcsök érésével egy időben  megkezdődik a gyümölcsös sütemények, torták, piték sütése. Sokaknak a gyümölcsöt csak le kell szedni a fáról, de ha ez nem adatik meg, a piacon akkor is mindig kapható. És ha éppen megkívánjuk a süteményt, akkor ezt az egyszerű kevert tésztát hívhatjuk segítségül.

 

Hozzávalók

- 35 dkg liszt

- 5 db tojás (nagy)

- 8 dkg porcukor

- 2 dl étolaj

- 1 dl tej

- 20 dkg kristálycukor

- 2 cs vaníliás cukor

- 12 dkg vaníliás pudingpor (főzős)

- 1 cs sütőpor

- 1 kg kimagozott cseresznye

Elkészítés

A cseresznyét magozzuk ki, és alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, apránként adagoljuk hozzá az étolajat, majd a tejet is. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a sütőporral, és a pudingporral, szitáljuk hozzá a keverékhez, és keverjük simára.

A tojások fehérjét verjük habbá, majd amikor már kifehéredett, apránként kanalazzuk hozzá a kristálycukrot, és addig verjük, amíg jó kemény habot kapunk. A hab egyharmad részét adjuk hozzá a masszához, és bátran keverjük össze, hogy egy lágyabb masszát kapjunk. (Nem baj, ha a hab összetörik, mert csak így lesz lágyabb a massza.) A maradék habot fakanállal apránként, óvatosan, keverjük hozzá a masszához – ez már ne törjön össze!

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, öntsük bele a tésztát, simítsuk el, majd a kimagozott, lecsepegtetett cseresznyét egyenletesen szórjuk rá a tészta tetejére.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 40-45 perc alatt készre. A sütőből kivéve hagyjuk a tepsiben teljesen kihűlni.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd szeleteljük fel, és így kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL