Szabó Anna
      A rizottó alapja a rizs, majd hozzájönnek a választott jelleget adó anyagok. Egyszerű és finom.
Szárnyasmáj-rizottó 
Hozzávalók:
 
- 1000 g szárnyas máj (Lehet szívvel vagy szív nélkül is csinálni. Tipp: Ha szívvel együtt pirítod a májat, érdemes előtte a szívet félbevágni, hogy hamarabb megpuhuljon) 
- 600 g rizs 
- 250 g vaj vagy margarin 
- 300 g gomba 
- 80 g vöröshagyma 
- 250 g zöldborsó 
- 150 g reszelt sajt (pizza mozzarella) 
- 1 csomó petrezselyem (Tipp: friss petrezselyem helyett nyugodtan használhatsz szárított petrezselymet is) 
- majoránna 
- őrölt fehér bors 
A megtisztított, megmosott gombát, szárnyas májat egyforma kockákra vágjuk. Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát és a májat. Hirtelen lepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk és majoránnával, borssal fűszerezzük. Összekeverjük az elkészített párolt rizzsel, majd hozzákeverjük a főtt zöldborsót. A reszelt sajt felét is összekeverjük a rizottóval, a többi sajtot a tetejére szórjuk. (Szépen, ízlésesen tálalva egy levescsészébe nyomkodva, majd a tányérra borítva formázhatjuk.) 
Garnélás-rizottó 
Hozzávalók:
- 1600 g mirelit garnéla 
- 250 g vaj vagy margarin 
- 600 g rizs (Készítheted jázmin rizsből is. Főzési különbsége a hagyományos és a jázmin rizsnek , hogy a jázmin rizs párolását félbe vágott citrommal együtt készítsük. Pikáns ízhatást kölcsönöz ezzel ételünknek.) 
- 50 g vöröshagyma 
- tengeri só 
- őrölt fehér bors 
- 200 g konzerv kukorica (felhasználás előtt szűrjük le) 
Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a garnélát. Fedő nélkül pároljuk, mert sok levet enged. Ha már kellőképpen elpárolgott a garnéla leve, hozzátehetjük a konzerv kukoricát. Átforgatjuk kicsit, hogy átforrósodjon a kukorica is. Az elkészült rizzsel összekeverjük a garnélás ragut. 

A rizottó hazájában, Olaszországban a rizst jelleget adó alaplével (pl. pecsenyelé) kásásra főzik és így adják hozzá a jelleget adó anyagokat és a reszelt sajtot
OLVASS TOVÁBB!
   Bor és hagyomány Tokaj dűlőiben
Tokaj nem csak egy hely a térképen. Tokaj egy vibe. Egy életérzés....
GASZTROÚj korszak kezdődik a magyarországi otthonokban - Megnyitott a SharkNinja első hazai üzlete a Westendben
Okos megoldások, amelyek szebbé, tisztábbá és élvezetesebbé teszik a mindennapokat – a Shark és Ninja innovációi mostantól személye...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
   4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROMexikói babos rostélyos
A sertés hús a magyar konyha egyik alapdarabja. Rugaszkodj el a hétvégi pörköltes, rántott húsos menütől, és próbálj ki egy új ízv...
GASZTROKrumplis mexikói ízvilágú csirke
Használd ki te is az újburgonya-szezont! Ennél laktatóbb csirkés ételt ráadásul biztos nem találsz......
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK