2017. november 23. - Kelemen, Klementina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2017. november 23. - Kelemen, Klementina
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Készíts ínycsiklandó rizottót vacsorára!

V. Sas

Gyorsan elkészül, és biztosan elfogy még abban a szent pillanatban. Nem mostani találmány az is biztos, de még a mai napig is megnyaljuk utána mind a tíz ujjunkat.

A rizottó alapja a rizs, majd hozzájönnek a választott jelleget adó anyagok. Egyszerű és finom.

Szárnyasmáj-rizottó

Hozzávalók:
 
- 1000 g szárnyas máj (Lehet szívvel vagy szív nélkül is csinálni. Tipp: Ha szívvel együtt pirítod a májat, érdemes előtte a szívet félbevágni, hogy hamarabb megpuhuljon)
- 600 g rizs
- 250 g vaj vagy margarin
- 300 g gomba
- 80 g vöröshagyma
- 250 g zöldborsó
- 150 g reszelt sajt (pizza mozzarella)
- 1 csomó petrezselyem (Tipp: friss petrezselyem helyett nyugodtan használhatsz szárított petrezselymet is)
- majoránna
- őrölt fehér bors

A megtisztított, megmosott gombát, szárnyas májat egyforma kockákra vágjuk. Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a gombát és a májat. Hirtelen lepirítjuk. Megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk és majoránnával, borssal fűszerezzük. Összekeverjük az elkészített párolt rizzsel, majd hozzákeverjük a főtt zöldborsót. A reszelt sajt felét is összekeverjük a rizottóval, a többi sajtot a tetejére szórjuk. (Szépen, ízlésesen tálalva egy levescsészébe nyomkodva, majd a tányérra borítva formázhatjuk.)

Garnélás-rizottó

Hozzávalók:

- 1600 g mirelit garnéla
- 250 g vaj vagy margarin
- 600 g rizs (Készítheted jázmin rizsből is. Főzési különbsége a hagyományos és a jázmin rizsnek , hogy a jázmin rizs párolását félbe vágott citrommal együtt készítsük. Pikáns ízhatást kölcsönöz ezzel ételünknek.)
- 50 g vöröshagyma
- tengeri só
- őrölt fehér bors
- 200 g konzerv kukorica (felhasználás előtt szűrjük le)

Forró vajban vagy margarinban megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a garnélát. Fedő nélkül pároljuk, mert sok levet enged. Ha már kellőképpen elpárolgott a garnéla leve, hozzátehetjük a konzerv kukoricát. Átforgatjuk kicsit, hogy átforrósodjon a kukorica is. Az elkészült rizzsel összekeverjük a garnélás ragut.


A rizottó hazájában, Olaszországban a rizst jelleget adó alaplével (pl. pecsenyelé) kásásra főzik és így adják hozzá a jelleget adó anyagokat és a reszelt sajtot

SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Ki az, aki számodra a legtehetősebbnek tűnik? - Választásod felfedi, mi a legfontosabb számodra!

Ki az, aki számodra a legtehetősebbnek tűnik? - Választásod felfedi, mi a legfontosabb számodra!

Sokan nehezen tudják eldönteni valakiről, hogy tehetős vagy sem, ha csak a külső megjelenést vizsgálják. Elsősorban azért van ez így, mert az emberek eltérő dolgokra költik a pénzüket. Az alábbi képeken lévő emberek közül válaszd ki azt, aki számodra a legvagyonosabbnak tűnik, ezáltal feltárul a személyiségeddel kapcsolatban valami olyasmi, amelyet korábban nem is gondoltál volna.

Tovább »
Válassz egy szent hologramot és fedezd fel üzenetét a jövőre nézve!

Válassz egy szent hologramot és fedezd fel üzenetét a jövőre nézve!

A szent geometrikus minták megtalálhatók a művészetben, a természetben, és ami a legfontosabb, a saját testünkben is, hiszen mélyen gyökereznek a sejtjeinkben és a tudatunkban. Rájuk koncentrálva segítséget kapunk abban, hogy erős kapcsolatot alakítsunk ki magunkkal és minden létezővel, így felszínre hozhatjuk tudatalatti sérüléseinket is. Válassz egy alakzatot, és nézd meg, milyen üzenetet rejt számodra!

Tovább »
Fűszeres burgonyahasábok - Mennyei, könnyű és ízletes!

Fűszeres burgonyahasábok - Mennyei, könnyű és ízletes!

Ezek az ízletes burgonyahasábok igazán könnyedén elkészíthetőek, és remek választás egy-egy buliba, de tálalhatod grillezett csirkével és salsával is, ebédre, vagy vacsorára. Nagyon ínycsiklandozó és rendkívül finom!

Tovább »

Kalkulátor

A főzés technikája

Minden nő életében eljön az a pillanat – sőt talán a férfiakéban is –, amikor fakanalat vesz a kezében és alkotni kezd a konyhában. Vagy legalábbis próbál. Mert a kezdőknek minden fogalom, még a legalapvetőbb is új, ám a receptek többnyire nem

Még több kalkulátor »

Szakértők

Bányász Imréné Marika Villő

Feng Shui Tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Bányász Imréné Marika Villő

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép