GASZTRO

Almafelfújt

Szerző:
Szabó Anna
Almafelfújt, vagy” valami hasonló” - így is nevezhetnénk ezt az egyszerű, ám annál finomabb almás desszertet. Egy biztos: amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy. Nem hiszed? Próbáld ki!  

 

Hozzávalók

- 2 db alma

- 2 db szikkadt zsemle

- 3-4 db tojás

- 3-4 ek porcukor

- 2 cs vaníliás cukor

- 2 ek kristálycukor

- 1 késhegynyi szódabikarbóna

- 5 dkg mazsola

- 1 mk őrölt fahéj

- 3 dkg vaj

Elkészítés

Az almát hámozzuk meg, majd távolítsuk el a magházat, és vékonyra szeleteljük fel. A zsemlét szintén vékony szeletekre. A sütőformát kenjük ki vajjal, majd rakjuk ki a felszeletelt zsemlével.

A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, és a késhegynyi szódabikarbónával, majd kb. a felét öntsük rá a zsemleszeletek tetejére, és rakjuk ki a felszeletelt almával. Végül a mazsolát szórjuk az alma tetejére, majd öntsük rá, és terítsük el rajta a maradék tojásos, cukros masszát. A tojások fehérjét a kristálycukorral verjük fel kemény habbá, majd kanalazzuk a tetejére.

Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (Amikor a tetején a hab már kezd szép színt kapni, takarjuk le egy sütőpapírral, nehogy nagyon megbarnuljon.)

A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit hűlni, majd ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, és felszeletelve kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL