Hozzávalók
- 1,5 kg császárhús (sertés hasaalja)
- 3 db sárgarépa
- 1 db ananász konzerv
- 3-4 dl tejföl
- 1 ek dijoni mustár
- só
- őrölt bors
- bazsalikom
- oregánó
- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)
- 2 ek zsír
Elkészítés
A császárhúst ízlés szerint szeleteljük fel, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsos részt. (Szeletelés után olyan legyen, mint egy könyv, „lapozgatni” tudjuk a szeleteket.) Minden bevágásnál ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal a hússzeleteket.
Az ananászt öntsük bele egy szűrőbe, és csepegtessük le a levét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyra szeleteljük fel. A hússzeletek közé rakjunk gazdagon a lecsepegtetett ananászból, és a felszeletelt sárgarépából.
Egy tepsit kenjünk ki, és öntsük bele a bort, (vagy vizet) és helyezzük bele a megtöltött húst.
A tejfölhöz adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint szárított bazsalikommal és orgánóval, majd keverjük alaposan össze. Ezután a tejfölös keveréket öntsük rá a tepsiben lévő húsra úgy, hogy teljesen elfedje, majd fedjük le fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára a húst, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra. Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet – krumplipürével isteni!
A szép pirosra sült húst vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeleteljük fel. Tálaláskor a felszeletelt húst helyezzük tányérra, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
Ingyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
GASZTROAz új avokádószkenner már a boltban megmondja, mennyire érett darabbal van dolgod
Svájcban már kell tapizni az avokádót, mielőtt felvágnád....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK