GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Ananásszal és sárgarépával töltött császárhús

Szerző:
Szabó Anna
A császárhús, avagy a sertéshasaalja megsütve egy nagyon finom, szaftos hús, melyet többféleképpen is megsüthetünk. Most azonban egy olyan változatot mutatunk be, amitől mind a 10 ujjadat megnyalod.

 

Hozzávalók

- 1,5 kg császárhús (sertés hasaalja)

- 3 db sárgarépa

- 1 db ananász konzerv

- 3-4 dl tejföl

- 1 ek dijoni mustár

- só

- őrölt bors

- bazsalikom

- oregánó

- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)

- 2 ek zsír

Elkészítés

A császárhúst ízlés szerint szeleteljük fel, de úgy, hogy ne vágjuk át teljesen a húsos részt. (Szeletelés után olyan legyen, mint egy könyv, „lapozgatni” tudjuk a szeleteket.) Minden bevágásnál ízlés szerint sózzuk, és szórjuk meg őrölt borssal a hússzeleteket.

Az ananászt öntsük bele egy szűrőbe, és csepegtessük le a levét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyra szeleteljük fel. A hússzeletek közé rakjunk gazdagon a lecsepegtetett ananászból, és a felszeletelt sárgarépából.

Egy tepsit kenjünk ki, és öntsük bele a bort, (vagy vizet) és helyezzük bele a megtöltött húst.

A tejfölhöz adjuk hozzá a mustárt, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint szárított bazsalikommal és orgánóval, majd keverjük alaposan össze. Ezután a tejfölös keveréket öntsük rá a tepsiben lévő húsra úgy, hogy teljesen elfedje, majd fedjük le fóliával. Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára a húst, majd vegyük le a fóliát, és süssük szép pirosra. Ameddig a hús sül, készítsünk hozzá ízlés szerint köretet – krumplipürével isteni!

A szép pirosra sült húst vegyük ki a sütőből, hagyjuk hűlni, majd éles késsel szeleteljük fel. Tálaláskor a felszeletelt húst helyezzük tányérra, és ízlés szerinti körettel kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL