GASZTRO

Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával

Szerző:
Szabó Anna
Ezt az egyszerű, és gyorsan elkészíthető ebédet a „harmincperces receptek” csoportjába sorolhatjuk, hiszen a saláta is percek alatt elkészül, és a mozzarellának sem kell sok idő ahhoz, hogy a panír ropogósra süljön. Spárgakedvelőknek csakis ajánlani tudjuk ezt a finom salátát főleg, ha még a kapor is a kedvenceik közé tartozik.

 

Hozzávalók a salátához

- 1 cs zöld spárga

- 2 db sárgarépa

- 1 csokor kapor

- 3 ek méz

- 3 ek olívaolaj

- 2 tk magos dijoni mustár

- 1/2 citrom leve

- csipet só

Elkészítés

A spárga alsó, fás részét törjük le, vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, vékonyan szeleteljük fel, és enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra a spárgával együtt, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

Egy tálba keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. Az így elkészült dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek

Rántott mozzarella hozzávalói

- 2 db mozzarella (nagy)

- 2 ek kukoricaliszt

- 2 db tojás

- zsemlemorzsa

- só

- őrölt színes bors

- olaj a sütéshez

A mozzarellát vágjuk félbe, egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet, ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.

Ezután minden darab sajtot forgassuk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.

Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja.

Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk!

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL