2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. január 24. - Timón
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Merj nagyokat álmodni!

Ha végre sikerült eldöntened, miért vagy ezen a Földön, azt is meg kell határoznod, mivel akarsz foglalkozni, mit akarsz tenni, és mi mindent akarsz megkapni. Mit akarsz elérni, mit akarsz átélni? A cél felé vezető úton el kell döntened, hol legyen a végpont.

 

A legtöbb ember elsősorban azért nem éri el a célját, mert nem dönti el, mit szeretne valójában. Nem határozza meg a céljait kellő részletességgel, ezáltal egy űr keletkezik az életében.


A neveltetés gyakran akadályozza a céljainkat!


Mindegyikünkben ott van annak az „én”-nek a csírája, amivé válnunk kellene. Sajnos ez a fejlődésünk során a szüleink, a tanáraink, az edzőink és más felnőtt szerepmodellek hatására egészen mélyre temetődhet. Csecsemőként pontosan tudtuk, hogy mit akarunk. Tudtuk, mikor vagyunk éhesek, ha az étel nem ízlett, kiköptük, ha viszont mégis, akkor mohón faltuk. Ahogy idősebbek lettünk, mindenhez odakúsztunk-másztunk, ami érdekelt bennünket. Pontosan tudtuk, mit akarunk, és félelem nélkül el is indultunk felé. Aztán mi történt? Valahol valaki azt mondta:
• Ne nyúlj hozzá!
• Ne menj oda!
• Vedd le róla a kezedet!
• Mindent meg kell enni, ami a tányérodon van!
• Szégyelld magad!
• Ezt nem gondolhatod komolyan!

Aztán, ahogy még idősebbek lettünk, folyton ezt hallottuk:
• Nem kaphatsz meg mindent, csak mert nagyon akarod.
• Senki sem lopja a pénzt.
• Te csak magadra tudsz gondolni?!
• Ne legyél már ilyen önző!
• Hagyd már abba!


Ne mások életét éld!


A szankciókkal terhes évek nyomán végül megfeledkezünk testi szükségleteinkről és leghőbb vágyainkról: egyfolytában azt próbáljuk kifürkészni, mit várnak el tőlünk a többiek. Megtanuljuk, hogyan viselkedjünk, hogy kivívjuk mások elismerését. A józanság nevében végül érzéketlenné válunk saját vágyainkkal szemben. Hogyan tudunk visszatalálni önmagunkhoz és igazi álmainkhoz? Hogyan tudjuk félelem, szégyenérzet és gátlások nélkül valóra váltani a vágyainkat? Hogyan tudjuk újra feléleszteni magunkban az igazi szenvedélyt? Kezdjük a legalacsonyabb szinten: minden helyzetben tartsuk tiszteletben saját szükségleteinket – bármilyen komoly vagy jelentéktelen legyen is az ügy. Ne becsüljük alá őket. Lehet, hogy másoknak lényegtelenek, de nekünk nem azok!


Ne érd be kevesebbel!


Ha sikerül visszaszerezned az erődet, és megkapod azt, amire igazán vágysz, többé nem fogsz ilyeneket mondani: „nem tudom”, „nem érdekel”, „nem számít”. Ha van választási lehetőséged, legyen szó bármilyen kicsi vagy jelentéktelen ügyről, cselekedj a saját érdekeid szerint. Tedd fel magadnak a kérdést: Ha tudnám, mii lenne? Ha érdekelne, mit szeretnék jobban? Ha számítana, mit tennék inkább? Az, hogy nem tudod, mit akarsz, és más emberek szükségleteit vagy vágyait a sajátjaid elé helyezed, pusztán rossz szokás. Könnyen megtörheted, ha ezzel ellentétesen cselekszel.


Készíts kívánságlistát!


Úgy tudod a legkönnyebben tisztázni magadban, mit is akarsz valójában, ha felírsz 30 dolgot, amit meg szeretnél tenni, harmincat, amit a birtokodban szeretnél tudni, és harmincat, amiben ki akarod próbálni magad. Ez nagyon jó módszer, hogy elindítsd magadban a lavinát.


A megélhetés miatti aggodalmaid tartanak vissza?


Az emberek gyakran azért nem fogalmazzák meg igazi vágyaikat, mert azt hiszik, nem tudnának megélni abból, amit igazán szeretnek. Tudatosítanod kell magadban, hogy igenis lehet pénzt keresni azzal, amit igazán szeretsz! Készíts tehát egy húszas listát azokról a dolgokról, amiket szeretsz, aztán gondolkodj el azon, hogyan lehetne ezekből megélni. Rengetegféleképpen tudsz megélhetést találni egy számodra vonzó területen, csak gondolkodnod kell rajta.


Alkoss képet az ideális életedről!


Az a legfontosabb, hogy megtudd, hogyan juthatsz el onnan, ahol jelenleg tartasz, oda, ahol tartani szeretnél. Ahhoz, hogy ez sikerüljön, két dolgot kell tudni – hol tartasz most, és hova szeretnél eljutni. A jövőképünk részletesen megmutatja a végső célt. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozott, sikeres életet élhess, jövőképednek a következő hét területre kell kiterjednie: munka és karrier, anyagiak, pihenés és szabadidő, egészség és fizikai állapot, kapcsolatok, személyes célkitűzések, illetve részvétel a tágabb közösség életében. Az útnak ezen szakaszán még nem kell pontosan tudnod, hogyan fogsz eljutni idáig. Csak az a fontos, hogy merre találod a célt. Ha pontosan tudod, mit keresel, az odajutás módja sem lehet többé probléma.


A belső iránytű


Amikor onnan, ahol tartunk, el akarunk jutni oda, ahol tartani szeretnénk, tulajdonképpen ugyanazt tesszük, mint amikor egy autóban bekapcsoljuk a GPS-t. Ahhoz, hogy a rendszer működőképes legyen, mindössze annyit kell tudnunk, hogy hol vagyunk és hova akarunk eljutni. Miután begépeltük az úti célt, a navigációs rendszer megtervezi a legtökéletesebb útvonalat. Nekünk csupán annyit kell tennünk, hogy követjük az utasításokat. Az életcél megvalósítása, a siker is valahogy így működik. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy tiszta jövőkép felállításával eldöntjük, hova szeretnénk eljutni, célkitűzések, pozitív megerősítések és vizualizáció segítségével beazonosítjuk a célpontot, majd elindulunk a helyes irányba. Más szóval: ha sikerül világosan megjelölnünk és végig szem előtt tartanunk célunkat, mindig tudni fogjuk, merre kell mennünk. Ha pontosan tudjuk, mit akarunk, és folyamatosan erre összpontosítunk, egymás után mutatkoznak meg a módszerek – néha éppen a megfelelő időben, egy pillanattal sem korábban.


Merj nagyot álmodni!


Semmiféle módon ne szorítsd korlátok közé az álmaidat! Legyenek azok olyan nagyok, amilyen nagyok csak lehetnek. Az egyik különbség a sikeres emberek és a többiek között az, hogy a sikeres emberek merészebb álmokat dédelgetnek. Ezek az emberek ugyanis teljesen más szemszögből látják a világot – olyan helynek tekintik, ahol bámulatos dolgok történnek, ahol többmilliárd ember életkörülményein lehet javítani, és ahol az erőforrásokat a lehető legnagyobb mértékben tudjuk hasznosítani. Úgy gondolják, hogy semmi sem lehetetlen, és elhiszik, hogy ők is komoly szerepet játszanak az álmok megvalósításában.


Ne hagyd, hogy bárki is lebeszéljen a terveidről!


Lesznek, akik majd megpróbálnak lebeszélni a céljaidról, terveidről. Azt fogják mondani, megőrültél, és ezt úgysem lehet megvalósítani. Lesznek, akik kinevetnek, és megpróbálnak lehúzni a saját szintjükre. Ne is figyelj rájuk! Nem érdemes!


A jövőképfeladat


A következő feladat abban segít, hogy körvonalazni tudd a jövődet. Bár kizárólag mentális gyakorlatként is elvégezheted, próbálj meg ennél jóval mélyebbre hatolni. Ha így teszel, komolyabb válaszokat kapsz, amelyek nagyobb hasznodra válnak. Először is tegyél fel valami relaxációs zenét, és helyezkedj el egy kényelmes helyen, ahol nem zavarhatnak meg. Hunyd be a szemedet, és kérd meg a tudatalattidat, hogy mutasson képeket arról, milyen lenne az életed, ha pontosan úgy alakulna, ahogyan szeretnéd. Vedd sorra a következő kategóriákat:

1. Először az anyagi területre összpontosíts. Mennyi a jövedelmed? Hogyan fest az otthonod? Hol található? Milyen udvara, kertje van? Milyen színűek a falak? Járd végig álmaid otthonát, és figyelj meg minden apró részletet. Ne kezdj azon aggodalmaskodni, hogyan fogod megszerezni azt, ne szabotáld a feladatot ilyen gondolatokkal. Aztán képzeld el, milyen kocsit vezetsz, és milyen egyéb fontos vagyontárgyakat tudhatsz magadénak.
2. Most képzeld el álmaid munkáját. Hol dolgozol? Mivel foglalkozol? Kikkel dolgozol együtt? Milyen a díjazásod? Saját vállalkozást vezetsz?
3. Most koncentrálj a szabadidőre és a pihenésre. Mit csinálsz? Milyen kedvtelést űzöl? Mi jelent kikapcsolódást neked?
4. Ideális esetben milyen lenne a tested és az egészségi állapotod? Panaszmentes? Hány évig fogsz élni? Egész nap nyitott vagy, laza és mérhetetlenül boldog? Buzog benned az életerő?
5. Most következzenek a családi és baráti kapcsolataid. Milyen a kapcsolatod velük? Kik a barátaid? Milyen érzéseket keltenek benned ezek a kapcsolatok?
6. Most jön a magánélet. Mivel keresed a megnyugvást – templomba jársz, vagy meditálsz? Utazni akarsz? Meg akarsz tanulni valamit?
7. Végül összpontosíts arra a közösségre, amelyben élsz, arra a közösségre, amelyet választottál. Milyen, amikor tökéletesen működik? Kiknek segítesz, és kik segítenek neked?


Írd le sorban a válaszaidat, és mindennap olvasd át ezt a leírást. Ezáltal a tudatodba és a tudatalattidba is beleivódik a jövőképed, és egyszer csak azon veszed észre magad, hogy a kép egyes elemei kezdenek megvalósulni.

Jack Canfield és Janet Switzer – A siker alapelvei
(Édesvíz Kiadó)


"Csak annyit kell tenned, hogy eldöntöd, mit is akarsz valójában, hiszel benne, hogy megérdemled, és alkalmazod e könyv alapelveit - és a siker a tiéd."

Készüljünk fel a sikerre a népszerű szerző, Jack Canfield segítségével, aki a több évtizedes pályafutása során tanultakra, tanítottakra és átéltekre építve írta meg praktikus és cselekvésre buzdító könyvét, amely minden törekvő ember számára lehetővé teszi, hogy eljusson oda, ahova csak szeretne.

A siker alapelvei megmutatja, hogyan növeljük az önbizalmunkat, miként birkózzunk meg a hétköznapok nehézségeivel, hogyan éljünk tevékeny, tartalmas életet, és valósítsuk meg minden álmunkat. A könyv, amely nem pusztán okos tanácsok gyűjteménye, azt a 64 időtálló alapelvet sorakoztatja fel, amelyet a sikeres emberek mindig is alkalmaztak. Ha magunkévá tesszük és minden nap alkalmazzuk ezeket, a legmerészebb elképzeléseinket is meghazudtoló mértékben formálják át az életünket.
A könyv azt a jól bevált cselekvési tervet vázolja fel számunkra, amelyre céljaink eléréséhez szükségünk van. Canfield alapelvei egyszerűek (például "Utasítsuk el az elutasítást!" vagy "Vegyük körül magunkat sikeres emberekkel!"), de rendkívüli eredményeket érhetünk el segítségükkel. A 64 tanács mindegyikéhez egy-egy tömör, könnyen emészthető fejezet társul, amelyeket feldolgozva és az alapelveket megértve, olyanná varázsolhatjuk életünket, amilyenné csak szeretnénk. Találunk a tanácsok között ismerősnek tűnőket ("Vállaljunk 100 százalékos felelősséget az életünkért!"), de Canfield olyan remekül összegzi ezek lényegét, hogy azonnal felfogjuk súlyukat; találunk egészen rendhagyó, ötletes alapelveket ("Legyünk fordított paranoiások!"); találunk olyan technikákat, amelyek a pozitív gondolkodást segítik elő, valamint gyakorlatokat és vizualizációkat az önpusztító hiedelmek, félelmek és szokások legyőzésére ("Lépjünk túl önkorlátozó hiedelmeinken!"); és találunk a jó csapat kiépítését és az irodán belüli kapcsolatok javítását célzó ötleteket is ("Dugjuk össze a fejünket a siker érdekében!"). Miközben pedig Canfield ismereteket, motivációt és ihletet nyújt olvasóinak, mi akaratlanul is átvesszük a szerző energiáját és lelkesedését, és észrevétlenül belekezdünk az egész életünket és szemléletmódunkat átváltoztató, kemény munkába.

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

loading...

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Mely hawaii isten lakozik a lelkedben és mit árul el ez rólad? - Megtudod a Hawaii Istenhoroszkópból

Mely hawaii isten lakozik a lelkedben és mit árul el ez rólad? - Megtudod a Hawaii Istenhoroszkópból

Az istenekben gazdag, egzotikus hawaii vallás magába foglalja az őshonos hawaiiak hitét és gyakorlatát. Rendkívül fontos számukra az istenek, a természet, az állatvilág és maga a szellem, ami ott van mindenben és mindenkiben. Vajon te melyik rendkívüli és színes isten vagy? A Hawaii Istenhoroszkópból megtudhatod, ami fantasztikus és új dolgokat árulhat el rólad!

Tovább »
6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

6 jel, hogy tetszel a pasinak - Így állapíthatod meg a testbeszédéből

Még csak néhányszor találkoztatok, esetleg először? Nem vagy biztos a szándékában? Figyelj rá kicsit jobban, hiszen minden egyes mozzanata beszél! Fontos gesztusok, amik elárulják, hogy mit gondol rólad, így ő sem tud mellébeszélni – lássuk, mik is ezek!

Tovább »
Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Mit rontottál el a tavalyi évben? - Tanulj belőlük a Nap Angyalának segítségével!

Vajon mit ronthattál el a tavalyi évben, ami miatt nem úgy sikerültek a dolgok, mint szeretted volna? Amiért esetleg nem érted el a vágyadat, nem jött össze, amit szerettél volna, nem volt elég sikeres a kapcsolatod? A tavalyi év uralkodó bolygója a Nap volt, amit pedig Mihály arkangyal ural, így ő maga fogja elárulni, hogy miben hibázhattál a múlt évben, hogy tanulhass belőlük és idén már akár egy tökéletes évet zárhass!

Tovább »

Kalkulátor

Hajápolási 1 x 1

Ahhoz, hogy hajadról megfelelően tudj gondoskodni, ismerned kell annak természetét és állapotát, hogy egyedi igényeinek eleget tehess. Észre kell venned a problémákat, hogy megfelelő hatékonysággal léphess fel ellene.

Még több kalkulátor »

Szakértők

Erdősné Zsóka

Szoptatási tanácsadó

Kérdezz! »
Összes szakértő »
Erdősné Zsóka

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép