Hozzávalók
- 30 dk cseresznye (fagyasztott)
- 20 dk málna (fagyasztott)
- 5 dl vörösbor (jó minőségű)
- 2 dl víz
- 1 dl tejszín
- 2-3 dl tej
- 2 cs vaníliás cukor
- cukor (vagy édesítőszer)
- fahéj
- szegfűszeg
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés
A kimagozott cseresznyét felöntjük a borral és a vízzel, belenyomjuk a citrom levét, hozzáreszeljük a citromhéjat, majd ízlés szerint ízesítjük a cukorral, vaníliás cukorral. Egy teatojásba beletesszük a fűszereket és ezt helyezzük bele az edénybe. Felforraljuk, majd kb. 10-15 percig mérsékelt lángon főzzük. Ekkor beletesszük a málnát, újra felforraljuk, majd a tűzről
levéve egy kicsit hűlni hagyjuk.
A tejszínt és a tejet simára keverjük, majd a kissé már meghűlt levesbe öntjük – folyamatos kevergetés mellett.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTRODepressziót okozhat a Mekizés
A gyorséttermi ételek depressziót okozhatnak - legalábbis egyre több tanulmány utal erre....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK