GASZTRO

Cukkini stefánia

Szerző:
Szabó Anna
A stefánia szó  hallatán bizonyára mindenkinek a darált húsból készült, a közepén főtt tojással készített, tepsiben sütött fasírt jut az eszébe. Mi is így voltunk ezzel, amíg bele nem botlottunk ebbe az isteni receptbe. Cukkini kedvelőknek kötelező kipróbálni.

 

Hozzávalók

- 70 dkg cukkini (reszelve)

- 15 dkg zsemlemorzsa

- 3-4 gerezd fokhagyma

- 1 db vöröshagyma

- 2 db tojás

- 15 dkg sajt

- 20 dkg bacon szalonna

- só

- ételízesítő

- őrölt fehér bors

- szerecsendió

- 4 db főtt tojás

- 2-3 ek olívaolaj

Elkészítés

A cukkinit és a sajtot reszeljük le egy nagyobb lyukú reszelőn. A cukkinit enyhén sózzuk be, hagyjuk kicsit állni, amíg levet enged, majd gyengéden nyomkodjuk ki belőle a vizet.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra, majd egy evőkanál olívaolajon pároljuk üvegesre. Ezután hűtsük ki és hagyjuk állni, egészen addig, amíg a töltelékbe töltenénk. Közben négy tojást főzzünk keményre, és tegyük félre.

Helyezzük egy tálba a gyengéden kinyomkodott cukkinit, majd adjuk hozzá a kihűlt, előpárolt vöröshagymát, és a reszelt sajtot. Nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint fűszerezzük. Dolgozzuk alaposan össze, és adjuk hozzá először a zsemlemorzsát, majd az egész tojásokat is.

Terítsünk le egy nagyobb darab fóliát, majd helyezzük rá egymásmellé a bacon szeleteket. Ezután az alsó szélétől kicsit beljebb, halmozzuk rá a cukkinis massza felét, és egyenletesen lapítsuk le. A massza közepére helyezzük rá a főtt tojásokat, majd fedjük be a maradék masszával. Végül a fólia segítségével csavarjuk fel úgy, hogy a bacon teljesen befedje.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, locsoljuk meg olívaolajjal, majd óvatosan helyezzük rá a bacon szalonnás cukkini tekercset. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk hűlni, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL