GASZTRO

Spárgás bacon szalonnás pite

Szerző:
Szabó Anna
Ha szereted a sós pitéket, feltétlenül próbáld ki ezt a receptet. Nem beszélve arról, ha netán még spárgarajongó is vagy – biztos lehetsz benne, hogy nem fogsz csalódni.

 

Hozzávalók - a tésztához

- 20 dkg liszt

- 10 dkg vaj

- 1 db tojás

- 1 mk só

- 1 ek hideg víz

Elkészítés

A liszthez keverjük hozzá a sót, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a kissé felvert tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. Szükség esetén, ha nem állna össze a tészta, akkor adjunk hozzá egy evőkanál hideg vizet is.

Ezután csomagoljuk be a tésztát fóliába, majd tegyük legalább 30 percre a hűtőbe, hogy kellően lehűljön. Közben készítsük elő a tölteléket.

Töltelék hozzávalói

- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)

- 15 dkg bacon

- 3 db közepes tojás

- 2,5 dl tejszín

- 10 dkg sajt

- só

- szerecsendió

- őrölt fehér bors

A spárga fás részét törjük le, ízlés szerint daraboljuk fel, majd enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra Szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.

A bacont vágjuk fel apróra, majd egy teflon serpenyőben pirítsuk meg. Ezután szedjük ki a zsiradékból, és hűtsük ki teljesen.

Az egész tojásokat üssük bele egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg őrölt szerecsendióval. Ezután kézi habverővel kezdjük el simára keverni. Keverés közben adjuk hozzá a tejszínt is.

A hűtőből vegyük elő a tésztát, majd nyújtsuk ki vékonyra, és béleljük ki vele a piteformát. Ezután egyenletesen osszuk el rajta a kihűlt bacont, a spárgát, reszeljük rá a sajtot, végül óvatosan öntsük rá a tejszínes, tojásos keveréket.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve a formában hagyjuk egy kicsit hűlni.

Tálalás előtt vegyük ki a pitét a formából, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL