UTAZÁS

Itt a nyár: wellness helyett jöhet a vízparti pihenés

Szerző:
Szabó Anna
A meleg idővel együtt megváltoznak a magyar turisták utazási igényei. Az egy szálláshelyen eltöltött vendégéjszakák száma megnő, a 2 éjszaka helyett inkább 3 és több éjszakás foglalások kerülnek túlsúlyba, valamint a wellness-t fölváltja a vízparti pihenés: a Balaton, Hévíz, valamint az élményfürdővel és kültéri medencével rendelkező szálláshelyek válnak népszerűvé.

 

A Nemaradjle.hu tavaszi-nyári szállásfoglalásaiból kiderül, miképp változnak meg a magyar turisták utazási szokásai a meleg idő beköszöntével. A wellness üdüléseket felváltja a vízparti pihenés, valamint egyre népszerűbbé válnak a klasszikus városlátogatással egybekötött utazások, így Sopron, Szeged, Debrecen, Gyula, Sárospatak, Szombathely és Sárvár.

 

„A legnépszerűbb települések, ahová nyáron a magyar turisták legszívesebben utaznak: Siófok, Keszthely, Badacsony, Balatonfüred, Balatonalmádi, Tihany, valamint Budapest, Gyula, Hajdúszoboszló, Hévíz, Eger és környéke, Sopron, Sárvár” – mondta Szalay Ákos, a weboldalt üzemeltető E-business Group egyik tulajdonosa, aki egy érdekes adatra is felhívta a figyelmet: a  vásárlók közel egyharmada két illetve három alkalommal is visszalátogat oda, ahol jól érezte magát. A Nemaradjle.hu 100 legtöbbet vásárló vendégének utazási szokásai rámutatnak arra, hogy a magyar turista egyharmada hűséges utazó, s csak kétharmaduk kíváncsi és térképez föl újabb magyar úti célokat.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL