GASZTRO

Egészséges "kolbász-hurka"

Szerző:
Szabó Anna
Gondoltad volna, hogy a kolbász hús nélkül is elkészíthető? Mai receptünk ékes példa arra, hogy vegetáriánusok is fogyaszthatnak kolbászt és hurkát egyaránt

 

Hozzávalók – a kolbászhoz

- 4 maréknyi apró szemű zabpehely
- fél vöröshagyma,

- 3 db fokhagyma,

- pirospaprika,

- só, bors
- 2 evőkanál őrölt lenmag,

- 1 evőkanál szezámmag,

- 1 evőkanál napraforgómag
- 2 teáskanálnyi búzasikér
- barna rizsliszt
- víz

Elkészítés

A hozzávalókat vízzel összekeverjük, kicsit hagyjuk állni, majd ha szükséges, utána ízesítünk. Az így összeállt tölteléket disznó vékonybélbe töltjük.

Hozzávalók – a hurkához

- 1 vöröshagyma,

- 4 fokhagyma,

- só, bors
- 2 evőkanál őrölt lenmag,

- 1 evőkanál szezámmag,

- 1 evőkanál napraforgómag
- főtt fehér rizs
- víz
- gomba,

- hagyma

- napraforgó olaj (olajon lepirít a hagyma és a gomba, majd ledarál) = "belsőségek"

Elkészítés

A hagymát felaprítjuk, majd összefonnyasztjuk a gombával. Összekeverjük a többi hozzávalóval, ha túl száraz lenne adunk hozzá még egy kevés olajat. Az így összeállított tölteléket vékonybélbe töltjük. Töltés után tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL