Hozzávalók – a kolbászhoz
- 4 maréknyi apró szemű zabpehely
- fél vöröshagyma,
- 3 db fokhagyma,
- pirospaprika,
- só, bors
- 2 evőkanál őrölt lenmag,
- 1 evőkanál szezámmag,
- 1 evőkanál napraforgómag
- 2 teáskanálnyi búzasikér
- barna rizsliszt
- víz
Elkészítés
A hozzávalókat vízzel összekeverjük, kicsit hagyjuk állni, majd ha szükséges, utána ízesítünk. Az így összeállt tölteléket disznó vékonybélbe töltjük.
Hozzávalók – a hurkához
- 1 vöröshagyma,
- 4 fokhagyma,
- só, bors
- 2 evőkanál őrölt lenmag,
- 1 evőkanál szezámmag,
- 1 evőkanál napraforgómag
- főtt fehér rizs
- víz
- gomba,
- hagyma
- napraforgó olaj (olajon lepirít a hagyma és a gomba, majd ledarál) = "belsőségek"
Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, majd összefonnyasztjuk a gombával. Összekeverjük a többi hozzávalóval, ha túl száraz lenne adunk hozzá még egy kevés olajat. Az így összeállított tölteléket vékonybélbe töltjük. Töltés után tepsiben kb. 15 perc alatt megsütjük
OLVASS TOVÁBB!
Mit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
GASZTROTényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
Nem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
GASZTROKávéfüggő vagy? Így tudsz kitörni belőle!
A forró italok sok koffeint tartalmaznak. A leszokás róluk sokak számára elképzelhetetlen, pedig nem kell annak lennie....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK