Hozzávalók
- 4 db csirkecomb
- só
- Marokkói csirke fűszerkeverék.
- 10 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 50 dkg cseresznye
- 1 mk fahéj
- 3-4 db szegfűszeg
- 1-2 ek méz
Elkészítés
A csirkecombok mindkét felét besózzuk, és megszórjuk a fűszerkeverékkel. Egy tepsit alaposan kivajazunk, a befűszerezett combokat egymásmellé helyezzük - a bőrös felével felfelé, majd olvasztott vajjal megkenjük.
A cseresznyét kimagozzuk, a combok köré tesszük, majd a tetejét meghintjük egy kevés őrölt fahéjjal, rácsorgatunk 1-2 evőkanál mézet, és közé szórjuk a szegfűszeget. Ezután aláöntjük a pároláshoz szükséges bort, és alufóliával lefedjük. (1 dl bor elég alá, mert párolódás közben a cseresznye is levet enged!)
Előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes lángon kb. 60 percig pároljuk. Ezután a fóliát levéve szép pirosra sütjük. Ez alatt az idő alatt a combok ropogósra sülnek, de nem kell félni, a cseresznye nem ég meg.
Tálaláskor a combok mellé köretként rizst, és a cseresznyét kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Veszélyes lehet az újramelegített rizs
Gyakran melegíted újra a rizst? Akkor fennáll a veszélye, hogy sült rizs-szindrómát kapsz....
GASZTROMit ehetünk só helyett?
A magas vérnyomásban szenvedő betegeknek csak kis mennyiségű nátrium-kloridot szabad fogyasztaniuk. De van egy alternatíva, amely majdnem ...
GASZTROEgészséges akarsz maradni? Egyél úgy, mint egy lazac!
A kis, vadon élő halak fogyasztásával mi és a környezetünk is nyerhet....
Tényleg be lehet rúgni a teától?
Hallottad már, hogy a teától be lehet rúgni? A svájci teaszakértő elmagyarázza, miről van szó....
GASZTRONem ehetünk többé Camembert sajtot?
Francia kutatók a fehér, bolyhos kéreggel rendelkező Camembert sajt lehetséges végnapjaira figyelmeztettek....
GASZTROIngyen sör kapnak a fiatalok az idegenektől
Britek százezrei játszanak online és fizetnek mások italait a kocsmában...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK