GASZTRO

Virslis lencsesaláta - hogy jobban induljon a nap!

Szerző:
Szabó Anna
Egy isteni reggelinek valót hoztunk most, főleg salátakedvelőknek. A füstölt virsli, a füstölt sajt, és a lencse, a tartármártással  összeérve igazán finom és igencsak laktató salátát eredményez

 

Hozzávalók

- füstölt virsli

- lencse

- füstölt sajt

- hagyma

- tejföl

- majonéz

- csípős dijoni mustár

- cukor (vagy édesítő)

- só

- őrölt bors

A virslit és a lencsét megfőzzük, majd mindkettőt kihűtjük, és a virslit felkarikázzuk. A sajtot felkockázzuk, a hagymát pedig apróra vágjuk. Egy tálba beletesszük a kihűtött lencsét, a felkarikázott virslit, a felkockázott sajtot, és az apróra vágott hagymát, majd óvatosan összekeverjük.

Egy másik tálba beleöntjük, majd simára keverjük a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sót, ízlés szerint cukrot, és az őrölt borsot. Rá öntjük a virslis keverékre, és megint csak óvatosan összekeverjük. Egy-két órát állni hagyjuk, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálaláskor ízlés szerint péksüteményt, vagy pirítóst kínálhatunk hozzá.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL