SZÉPSÉG

4 tipp az egészségesebb hajért - nyáron is!

Szerző:
Szabó Anna
Csak néhány olyan dolog van, amire gyorsan és szinte azonnal találhatunk megoldást, ilyen például a hajunk. Egy-két apró lépés és szinte azonnal egészségesebbnek, élettel telibbnek tűnik – nyáron is.

 

1. Hagyd a törölközőt!


A törölköző nagyon jól elnyeli, felfogja a nedvességet, de néha túl „hatásos”, ha elgyengült, sérült hajszálakról beszélünk. A törölköző helyett, csavard bele a hajad egy régi pólóba. Ez is felitatja a felesleges nedvességet, viszont nem szárítja ki a hajadat.


2. Használj hajkefét!


A hajkefe talán réginek tűnik, de nagyon gyengéd megoldás a hajnak. Fényesebbé teszi azt illetve segít eltávolítani a tövektől az “olajat”.


3. Fond be!


A fonás nem csak divatos, hanem egy nagyszerű módja annak, hogy megvédd a hajadat alvás közbeni kócolódástól, ami keserves kifésülést eredményez. A fonás miatt kevesebb a nyomás az egyes hajszálakon, ami kevesebb károsodást okoz, illetve nem lesz gubancos, csomós a haj.


4. Száríts!


A haj sokkal sérülékenyebb, ha vizes, sokkal könnyebben törik, főleg, ha fogas fésűt használsz. A károsodás elkerülése érdekében előbb szárítsd meg a hajadat (hajszárítóval, de még jobb, ha természetesen szárad meg). Soha ne feküdj le vizes hajjal, mert sem a hajszálaidnak, sem a fejbőrödnek nem tesz jót!

 

Forrás: Sminkkel.com

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL