GASZTRO

Epres-mákos pohárkrém

Szerző:
Szabó Anna
Kihasználva hogy lehet kapni nap érlelte finom, édes epret, délutáni nassolásra készítsünk egy egyszerű pohárkrémet. A siker biztosan nem marad majd el, és boldogan kanalazza majd a család apraja, nagyja.  

 

Hozzávalók 4 pohárhoz

- 25 dkg eper

- 4 db babapiskóta

- 2 ek mák

- 4 dl tejföl

- 2 cs vaníliás cukor

- porcukor

- 1/2 citrom reszelt héja

- 2 ek barna cukor

- 1 mk őrölt fahéj

- 1 tk étkezési keményítő

- 2 ek víz

Elkészítés

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, és daraboljuk fel. Tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a barna cukrot, egy csomag vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, és a vizet. Forraljuk fel, majd vegyük a lángot kicsire, és főzzük még néhány percig.

Az étkezési keményítőt keverjük simára egy pici vízzel, öntsük hozzá az eperhez, és folyton kevergetve sűrítsük be. Vegyük le a tűzről, és hűtsük ki egészen.

A mákot tegyük bele egy teflon serpenyőbe, és folyamatosan kevergetve néhány pillanat alatt pörköljük meg. Rögtön öntsük ki egy tányérra, majd hűtsük ki teljesen. (Vigyázzunk, nehogy a mák megégjen!)

A tejfölt keverjük simára ízlés szerint porcukorral, egy csomag vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával, és a teljesen kihűlt mákkal. A babapiskótát tördeljük kisebb darabokra. A poharak aljára kanalazunk a teljesen kihűtött eperből 1-2 kanállal, tegyünk rá a tejfölös krémből, rakjuk ki babapiskótával, majd kanalazzuk rá a maradék tejfölös krémet, és a maradék epret.

Tegyük kb. fél órára a hűtőbe, hogy a babapiskóta kissé megpuhuljon, és az ízek összeérjenek. Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, és rögtön kínáljuk!

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL