GASZTRO

Sült csülök krumplipürével és párolt káposztával

Szerző:
Szabó Anna
Egy diétásnak, és könnyűnek semmiképpen nem mondható, viszont nagyon finom sült csülök receptet hoztunk. Érdemes a csülökkel együtt sült hagymát és almát is elfogyasztani a húshoz, de ez mindenkinek az ízlésére van bízva.

 

Hozzávalók

- 1 db csülök

- 3 db lila hagyma

- 3 db alma

- 2 dl fehérbor

- só

- őrölt bors

- köménymag

- 2 db babérlevél

Elkészítés

A csülköt mindenhol alaposan sózzuk be, a hagymát és az almát vágjuk fel nagyobb darabokra, szeletekre. Tegyük egy tepsi közepére a felszeletelt almát, rakjuk köré a nagyobb darabokra vágott lila hagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és tegyük rá a babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé helyezzük a közepére az előzőleg besózott csülköt, majd szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le.

Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, fordítsuk át a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, míg szép pirosra sül a hús. Ekkor fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra a bőrös felét is.

Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával, és almával is.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL