GASZTRO

Csirkeszárnyak fűszeres kukoricadarás panírban, sült krumplival és sárgarépa salátával

Szerző:
Szabó Anna
Ragyogóan szép, napsütéses hétvégénk van. Ilyen időben kinek van kedve órákat főzéssel tölteni? Enni viszont muszáj, így aztán valami egyszerűt, ám annál finomabbat szeretnénk most a tányérotokra varázsolni.  

 

Hozzávalók

- 8-10 db csirkeszárny

- 5-6 ek apró szemű kukoricadara

- só

- őrölt fehér bors

- 1 mk kakukkfű

- 1 tk pirospaprika

- 3-4 ek olívaolaj

- 50 dkg krumpli

- 2 ek kukoricadara

- 1 mk pirospaprika

Elkészítés

A csirkeszárnyakat ízlés szerint sózzuk, majd hagyjuk egy fél órát állni. Ezután egy tálcára szórjuk rá a kukoricadarát, a kakukkfüvet, az őrölt borsot és a pirospaprikát, majd keverjük össze.

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és locsoljuk meg az olívaolaj felével. A csirkeszárnyakat alaposan forgassuk bele a fűszeres kukoricadarába, és helyezzük egymás mellé a tepsiben.

A krumplit pucoljuk meg, vágjuk fel ízlés szerint hasábokra, majd papírtörlővel töröljük szárazra.

A kukoricadarát keverjük össze a pirospaprikával, szórjuk rá a szárazra törölt krumplira, alaposan forgassuk össze, majd tegyük a tepsibe, a csirkeszárnyak mellé. A maradék olívaolajjal spricceljük le mind a csirkeszárnyakat, mind a krumplit.

Helyezzük be a sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük szép pirosra. (Nem kell előmelegíteni a sütőt!) Amikor szép pirosra sültek a csirkeszárnyak, még forrón locsoljuk meg a sütéskor összegyűlt olajjal.

Sárgarépa saláta hozzávalói

- 2-3 szál nagyobb sárgarépa

- 2-3 db paszternák

- koriander (vagy petrezselyemzöld)

Dresszing hozzávalói

- 2 ek fehér mustecet

- 1 ek víz

- 3 tk magos dijoni mustár

- 2 ek méz

- 3-4 ek olívaolaj

- csipet só

Elkészítés

A sárgarépát és a paszternákot vékonyan karikázzuk fel, majd enyhén sós vízben, pár perc alatt főzzük roppanósra. Szűrjük le, és hűtsük ki egészen.

A dresszing hozzávalóit keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a teljesen kihűtött zöldségeket. Szórjuk meg az apróra vágott korianderrel (vagy petrezselyemzölddel), majd keverjük óvatosan össze, vigyázva, hogy a zöldségek ne törjenek. Tálalás előtt legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek kellően összeérjenek.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL