GASZTRO

Hétvégi receptajánló - Fűszeres túróval töltött csirkecomb

Szerző:
Szabó Anna
Végre hosszú hétvége van, és kedvünkre pihenhetünk. Érthető, hogy senki nem akarja az egész napot a konyhában tölteni, ezért egy egyszerű, sütőben készült receptet hoztunk.

 

Hozzávalók

- 6 db csirkecomb

- 1 cs túró (25 dkg-os)

- 2 db újhagyma

- 2-3 gerezd fokhagyma

- 2 db tojás

- 1 csokor petrezselyemzöld

- só

- őrölt fehér bors

- 5 dkg vaj

- 1,5 dl fehérbor (vagy víz)

Elkészítés

Az újhagymát, a fokhagymát, és a petrezselyemzöldet vágjuk apróra, és keverjük össze a túróval. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá az egész tojásokat, majd keverjük alaposan össze.

A csirkecombokat mossuk meg, majd papírtörlővel töröljük szárazra. A húsos felét sózzuk, és ízlés szerint szórjuk meg fűszerekkel.

Fordítsuk át a combokat, az ujjunkkal lazítsuk fel a bőrt, majd töltsük alá a túrós tölteléket. Hústűvel (vagy fogpiszkálóval) zárjuk le a nyílást, hogy sütés közben nehogy kifolyjon a töltelék. Végül puha vajjal kenjük meg a combok bőrös felét.

Egy tepsit kenjünk ki kb. 3 dkg vajjal, öntsük bele a bort (vagy vizet), és a bőrös felükkel felfelé tegyük a megtöltött combokat egymás mellé, majd fedjük le a tepsit alufóliával. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, majd süssük szép pirosra a combokat.

Tálaláskor ízlés szerinti körettel, és salátával kínáljuk.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL