GASZTRO

Sajtos bacon szalonnás muffin

Szerző:
Szabó Anna
Reggelire, egy bögre finom gyümölcstea mellé, vagy ebédre, egy tányér ízletes leveshez is elkészíthetjük – második fogásként- ezt az ötletes receptet.  A végeredmény ugyanis egy nagyon finom szaftos, bacon szalonnás, hagymás tészta, a közepén a folyékony sajttal. 

 

 Hozzávalók - 12 db muffinhoz

- 10 dkg búzacsírás liszt
- 10 dkg kukoricaliszt
- 2 db tojás
- 1 dl étolaj
- 2 dl tejföl
- 10 dkg bacon
- 2-3 db újhagyma
- 1 tubusos mackósajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 2 tk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- só
- őrölt bors

Elkészítés

 

A bacont felkockázzuk, egy serpenyőben szép pirosra sütjük, majd a zsiradékból kiszedve kihűtjük.
A hagymát vékonyan felkarikázzuk,a fennmaradt zsíron kicsit megfonnyasztjuk, és szintén kihűtjük.

Egy tálba beleöntjük a kétféle lisztet, beleszitáljuk a sütőport és a szódabikarbónát, hozzákeverünk egy kis sót, és frissen őrölt borsot- a sóval óvatosan bánjunk, mert a bacon is sós!

Egy másik tálba beletesszük a tejfölt, a tojást, az olajat, jól kikeverjük, hozzáöntjük a lisztes keverékhez, és alaposan összekeverjük. Végül belekeverjük a kihűlt bacont és a hagymát is.


A muffin formába egy kiskanál masszát teszünk, a közepébe mélyedést nyomunk és beleteszünk egy tk tubusos krémsajtot. Ezután a tetejére rákanalazzuk a maradék tésztát, majd füstölt reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőben, közepes lángon 25-30 perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve kicsit várunk, majd a formából rácsra szedjük és kihűtjük. 

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL