FÉSZEK

Mediterrán hangulat az erkélyen

Szerző:
Szabó Anna
Nem okoz problémát, ha balkonodra mediterrán hangulatot szeretnél varázsolni. Nagy választékban kaphatók a virágzó leanderek, hibiszkuszok, és szebbnél szebb déli társaik. E növények azonban csak akkor érzik magukat otthonosan, ha napos helyre rakjuk őket.
Virágparadicsom

Nincs annál idillikusabb és hangulatosabb, mint amikor nyári reggeleken az erkélyre, teraszra lépve egy virágparadicsomba botlunk. Sok-sok napkedvelő növényt helyezzünk el az ajtó elé, így a mediterrán nyaralás hangulata otthon is garantált.


A leander, a jázmin, a citrusfélék és a pálmák kitűnőek erre a célra.



Trombitavirág

Az angyaltrombita Brazíliából származik. Dugványozással a lehető legegyszerűbben tudjuk szaporítani. Hatalmas virágaiban egész nyáron gyönyörködhetünk. Ennek a növénynek rengeteg vízre és augusztusig hetente kétszer tápoldatozásra van szüksége.



A szerelem virága…

Agapanthusnak, magyarul szerelemvirágnak nevezik ezt a csodálatos, kék virágú szépséget. Bőségesen locsoljuk, és augusztusig lehetőleg hetente tápoldatozzuk. Nagyméretű, széles dézsába ültessük.


Citromfa

A mandarin- és citromfák földje mindig legyen nedves, de figyeljünk oda arra, hogy ne pangjon alattuk a víz. A gyümölcsöket érlelő példányokat támasszuk meg.



Hibiszkusz

A hibiszkusz nem kedveli a pangó vizet. Nagy nyári forróságban azonban naponta kétszer is tanácsos meglocsolni. Ha ugyanis a földlabda kiszárad, a növény lehullajtja leveleit. Hetente legalább egyszer tápoldatozzuk.



Margaréta

A margaréták nagyon kedveltek. Ezen nem is lehet csodálkozni. A robosztus növények hónapokon át hófehérben pompáznak, és csodálatos látványt nyújtanak. Fontos, hogy elegendő vizet és napot kapjanak. Évente kétszer alaposan trágyázzuk meg földjüket. Az elvirágzott részeket rendszeresen csippentsük le. Ezzel ugyanis serkenthetjük az újabb virágok megjelenését.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL