GASZTRO

Cukkinis sajtos tészta csőben sütve

Szerző:
Szabó Anna
A sajtos tésztát valószínűleg mindenki szereti. Ám aki esetleg túl száraznak és unalmasnak találja, annak ajánljuk ezt a cukkínivel és paradicsommal megbolondított, majd a sütőben összesütött változatot. Időben lehet kicsit tovább tart összeállítani, mint egy egyszerűen csak kifőzött, és reszelt sajttal megszórt tésztát, de a végeredmény kárpótolni fog a ráfordított plusz időért.

 

A fűszerezett sajtszósszal összesütött cukkinis tészta a tetején a sajtos sült paradicsommal nem csak jó szaftos, de nagyon finom és laktató. Aki pedig a cukkinit nem szereti, az nyugodtan lecserélheti padlizsánra, a siker úgy is garantált.

Hozzávalók

- 1 kisebb cukkini

- 10 dkg tészta (penne, kagyló)

- 20 dkg sajt (reszelve)

- 3 db paradicsom

- 3 dkg vaj

- 2 ek liszt

- 1,5 dl tej

- só

- őrölt fehér bors

- bazsalikom

Elkészítés

A cukkinit vágjuk kisebb kockákra, és enyhén sós vízben főzzük félpuhára. Ha megfőtt, szűrjük le, és alaposan csepegtessük le. A tésztát főzzük ki enyhén sós vízben, majd hideg vízzel öblítsük le, és alaposan csepegtessük le.

Egy serpenyőben hevítsük fel a vajat, adjuk hozzá a lisztet és kevergetve pirítsuk világos zsemleszínűre. Ekkor vegyük le a tűzről, majd állandó keverés mellett, adjuk hozzá a tejet. Keverjük simára, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Tegyük vissza a tűzre, és kevergetve főzzük pár percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Egy tálba tegyük bele a lecsepegtetett tésztát és cukkinit, az apróra vágott bazsalikomot, és keverjük össze. Öntsük rá a sajtszószt, majd óvatosan, szintén keverjük össze vele.

Egy jénai tálat kenjünk ki vajjal, öntsük bele a sajtszószos, cukkinis tésztát, rakjuk rá a felszeletelt paradicsomot, majd ízlés szerint szórjuk meg reszelt sajttal. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 percig.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL