2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom
DXN termékek Az örök szerelem lakatja
Női Portál
2018. július 18. - Frigyes
RSS hírcsatornák Pinterest Tweet
Megosztom

Engedd el a végkifejletet, és megváltozik a világ

Függetlenül attól, hogy mit teszünk és milyen tökéletesen, sohasem irányíthatjuk egy szituáció végkimenetelét. Ám még akkor is, ha tudjuk, nem számíthatunk egy bizonyos eredményre, hajlamosak vagyunk elvárni, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogyan elterveztük. És amikor csalódunk, keresünk valakit, akit hibáztathatunk.

 

Valószínűleg egyszerűen az emberi kézhez tartozik az a feltételezés, hogy ami a múltban történt, egy hasonló helyzetben meg fog ismétlődni. Különösen, ha egy bizonyos végkifejlet valóban milliószor megtörtént, hajlamosak vagyunk arra számítani, hogy újra megismétlődik. Nem lehetünk biztosak benne, hogy a most következő tapasztalat ugyanaz a színielőadás lesz, mégis, amikor valami másképp alakul, csalódunk, összezavarodunk, és ostobának érezzük magunkat. Természetesen felelősnek gondoljuk magunkat a „kudarcért”. De valóban felelősek vagyunk-e a tényért, hogy az élet kiszámíthatatlan, a végkifejlet pedig irányíthatatlan? Részünkről semmi más nem szükségeltetik, csak a törekvés.


Mindössze annyi a dolgod, hogy megtett az erőfeszítést – semmi más


Hogy is ne lennék felelős azért, ami egy terv részeként meg kell, hogy történjen, különösen, ha én voltam az, aki a tervet mozgásba hozta? – gondolod most minden bizonnyal magadban. Ez azért van, mert legtöbbünk korán megtanulja összekeverni az erőfeszítést a végkifejlettel. Azt halljuk, hogy mindig be kell fejeznünk, amit elkezdtünk – és jó eredményeket kell produkálnunk! Határaink felismerésére, illetve jókora adat bátorságra van szükség ahhoz, hogy észrevegyük a különbséget aközött, hogy felelősségteljesen cselekszünk, illetve aközött, hogy felelősséget vállalunk a végkifejletért. 

Egyedül a terv érdekében végzett erőfeszítés a mi felelősségünk, semmi más. Valójában semmi másért nem vállalhatunk felelősséget, csak saját erőfeszítéseinkért. Ezentúl tehát hátra kell lépnünk – ez talán nem lesz könnyű, mégis ez a helyes lépés.

 

Csak az orrodig láss!


Kétségkívül te is hallottad, olvastad már, hogy boldogok csak akkor lehetünk, ha szigorúan az adott pillanatnak élünk. Ám ezt nem lehet elégszer ismételni. Tulajdonképpen valahányszor halljuk, vagy olvassuk, az mindig jó emlékeztető arra, hogy meg is tegyük. És mindannyian tudjuk, hogy ehhez bizony sok-sok gyakorlás kell!


A legtöbben nagyon is hajlamosak vagyunk arra, hogy a jövőben időzzünk. Természetesen, ha előre tekintünk, annak meg van a pozitív oldala is. Meg kell terveznünk, hogy személyes életünkben, illetve a hivatásunkban hová akarunk eljutni, hiszen csak így tehetjük meg a megfelelő előkészületeket. A probléma abból lesz, amikor ahelyett, hogy az aktuális tapasztalatot élnénk át, a jövőre vonatkozó terveinkben lakozunk – ily módon teljes mértékben lemaradunk arról, amit az életünk napról napra tanítani akar nekünk. 
Amennyire bele tudunk ragadni a jövő tervezgetésébe, ugyanannyira vagyunk hajlamosak arra is, hogy a múlt hívására hallgassunk. Sőt, rendszeresen a múltra támaszkodunk abban, ahogyan a jelent értelmezzük.

Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt a rendkívül fontos tényt, hogy abban a pillanatban, amikor a múlthoz fordulunk a jelenre vonatkozó tanácsért, elveszítjük a kapcsolatot a jelennel. A jelen ugyanis nem fog arra várni, hogy értékeljük, hogy tanuljunk tőle, és hogy hálásak legyünk érte. Egyszerűen nem képes erre!


Mostanra elcsépeltnek tűnik, ám ettől nem kevésbé igaz: ha bárhol másutt tartózkodunk, mint az „itt és most”-ban, megtagadjuk magunktól a békét, amelyet mindannyian megérdemlünk. Amikor az elménk visszacsúszik a múltba, vagy a jövőre vár, akkor lemaradunk a belső béke megteremtésének lehetőségéről, mert bánkódunk, vagy félünk. Hiszen ami egy pillanat múlva történik, az már valami egészen más. Másunk nincs, mint életünk pillanatai – ezen túl semmire sincs garancia! Ám, ha úgy burkoljuk be magunkat a jelen pillanatába, mint egy puha takaróba, békére lelünk, és ezentúl a félelem is elkerül. A most a béke szinonimája.


Hagyd abba a jövő miatti aggodalmaskodást!


Az aggodalmaskodás olyan létállapot, amely csak akkor lehetséges, ha nem a jelent éljük. Bizonyítékok vannak rá, hogy egy olyan jövőtől tartunk, amely véleményünk szerint másolata lesz a múltban átélt fájdalmas eseményeknek, amelyek megismétlődését szeretnénk elkerülni. Az elménk azonban egyszerre csak egy gondolatra tud figyelni! Ne szaladj tehát a saját orrodnál előbbre! Ez egy remek emlékeztető, amikor előrevetítünk, és gyorsan visszaránt a jelenbe. Amikor a jövőre vonatkozó gondolatok felbukkannak az elmédben, képzeld el, hogy egyszerűen szétfújod őket. Talán furcsán hangzik, ám nagyon hatékony módszer. Ha elkezded végiggondolni, hogy mennyi teendőd van, vagy eszedbe jut az egyik feladat, amelyik néhány hét múlva lesz esedékes, félni kezdesz, és túlterheltnek érzed maga. Nos, ez az a pillanat, amikor vissza kell térni a most-ba. Valahányszor hagyod, hogy a jelen helyett a jövő hívására válaszolj, elszalasztod a pillanatban rejlő békét.
 

CSAK EGYSZERŰEN! – ez a két szó életeket változtathat meg. Ha a most pillanatában maradunk, minden kérdésünkre megérkezik a válasz, és semmilyen aggodalom nem lesz képes foglyul ejteni bennünket.


 

Találd meg az örömödet éppen itt és most!


Ahogy már korábban szó volt róla, az elménk egyszerre csak egyetlen gondolat „észben tartására” képes. Természetesen tragédiák sajnos történnek, és egyikünk sem védett az ilyen helyzetekkel szemben. Ám, ha lehetővé tesszük az Univerzumnak, hogy irányítsa, ami történik, és ugyanakkor vigaszt is nyújtson, észre fogjuk venni, hogy minden szituáció gondosan megtervezett: egy nagyobb kép részletei, a különböző emberek által eljátszott szerepek pedig szükségesek.

Az öröm pillanatról pillanatra, folyamatosan elérhető számunkra. De nyitva kell tartanunk az elménket, és állandóan figyelnünk kell. Egy zárt vagy félelemmel és ítéletekkel túlzsúfolt elme sohasem ismerheti meg az örömöt. Ne feledd, egy nyílni készülő vörös rózsa, a szélben hajladozó fűzfa, a zápor utáni szivárvány, a fűszálak szélén megcsillanó kora reggeli harmatcseppek, egy járni tanuló gyermek – minden egyes pillanat magában rejti az öröm lehetőségét. Ha akarod, áradó örömmel tölthet el a látvány. A döntés pedig a TE kezedben van!


 

 
Karen Casey - Változtasd meg az elméd!
(Édesvíz Kiadó)

Sokan úgy véljük, az életünk túl összetett, túl nehéz vagy túl egyedi ahhoz, hogy egyszerű változtatások hatására jobbá válhasson, ám ez nem igaz. Valójában egyszerre csak egy apró és egyszerű változás; egyszerre csak egy tapasztalat megélése pozitív és erőteljes (bár néha szövevényes) módon alakítja át az életünket.

Valójában minden helyzetben mindössze két dolog közül választhatunk. Az egyik az, hogy kétségbe esünk, megbénulunk, és hagyjuk, hogy a félelem átvegye az irányítást. A másik pedig az, hogy nyitott szívvel közeledünk a körülöttünk lévőkhöz, és másképp viszonyulunk minden találkozáshoz – ezzel gyógyítva önmagunkat és a többieket is.

Casey segítségével felfedezhetjük, mennyire könnyű percről percre az irányításunk alá vonni elménk tartalmát, és ezzel megváltoztatni az egész életünket. Tizenkét rendkívül egyszerű lépésben összefoglalva, ez a könyv eszközöket ad a kezünkbe ahhoz, hogy minden helyzetre megtaláljuk önmagunkban a pozitív, békés választ. Csupán tizenkét, egyszerű, gyakorolni való alapelv. Ez minden.

 

 

 
SzavazzSzavazzSzavazzSzavazzSzavazz

Személyre szabott horoszkóp ingyen!

Add meg a születésed időpontját!

Év: Hó: Nap:

óra perc mp

vagy napszakot:

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 3 olvasnivaló

Bosszantó papillómák és szemölcsök - Így távolíthatod el egyszer s mindenkorra!

Bosszantó papillómák és szemölcsök - Így távolíthatod el egyszer s mindenkorra!

Papillómák és szemölcsök már évezredek óta érintik az embereket. 3000 éves múmiákon is találtak, illetve Shakespeare is említést tett róluk a szonettjeiben. A szemölcsök kerek alakú képződmények a bőrön, és a humán papillomavírus (HPV) okozza. Általában ártalmatlanok, de lehetnek nagyon csúnyák és fertőzők is. Íme, néhány módszer, mely segíthet a növekedés és a terjedés megszüntetésében.

Tovább »
Felismered a madarakat képeken? - Játékos teszt

Felismered a madarakat képeken? - Játékos teszt

Mit gondolsz, milyen ornitológus válna belőled? Persze ha annak vagy erdésznek készültél, esetleg csak nagy természetjáró és állatbarát vagy, akkor jó eséllyel felfogod ismerni a képeken látható madarakat. Ámde, ha világ életedben a városban laktál, kerülted a természetet, vagy madárfóbiád van, akkor neked nagyobb kihívást jelenthet ez a játékos feladat!

Tovább »
Mit veszel észre először a képen? - Feltárja, mit keresel az életben

Mit veszel észre először a képen? - Feltárja, mit keresel az életben

A szem csodálatos eszköz, általa felfedezhetjük a körülöttünk lévő világot és segít abban, hogy megtaláljuk azt, amit akarunk az életben. Amit a szemünk érzékel, azt befolyásolhatják a gondolataink, a meggyőződéseink, valamint a hasonló tárgyakkal kapcsolatos korábbi tapasztalataink. Azonban az elme ad értelmet annak, amit látunk, de meg kell értenünk, hogy mindezt a jellemünk egyes részei is befolyásolhatják.

Tovább »

Kalkulátor

Gyógyító Kristályok

Már az emberiség kezdete óta él az a hit, hogy a kristályok gyógyító erővel bírnak. Válaszd ki, mi a problémád, vagy betegséged, és megtudod, hogy mely kristállyal gyógyíthatod.

Még több kalkulátor »

Szakértők

S.Tóth Márta

Life-, business coaching

Kérdezz! »
Összes szakértő »
S.Tóth Márta

Társkereső

Társkereső
Horváth Mária Eva Erika Éva Mária 
Társkereső
Antal Attila Preky69 Gyula Attila 

Még több társkereső »

Női Portál oldaltérkép